Vabljeni na spektakel nove avtomobilske dobe: Pridi, vidi, vozi!

Avto-moto

Vabljeni na prvi dinamični avtosalon družbe Emil Frey v AMZS Center varne vožnje na Vranskem


Od 2. do 4. junija 2023 se bo AMZS Center varne vožnje spremenil v največji slovenski avtomobilski salon in razstavo; na njem si skoraj sto avtomobilov in posebnih vozil ne boste samo ogledovali, ampak jih boste lahko tudi preskusili - na različnih površinah in v zelo zanimivih preskusih tehnologije ter zmogljivosti. Skupina Emil Freyvelik slovenski avtomobilski trgovec, ki zastopa kar 12 avtomobilskih znamk, bo v sodelovanju z AMZS pripravila prvi slovenski dinamični avtomobilski salon, ki bo doživetje za vso družino in praznik tehnologije, varnosti in vozniških užitkov. Vstop bo brezplačen, za preskus tehnologij oziroma avtomobilov pa si bo predhodno potrebno rezervirati sedež za volanom prek spletnega obrazca. Pridite in doživite spektakel nove avtomobilske dobe!

Nov format doživetja kot poklon avtomobilski deželi

Skupina Emil Frey na slovenskem avtomobilskem trgu združuje številne avtomobilske znamke, ki s svojimi avtomobili izpolnjujejo izjemno raznolik spekter vozniških želja in potreb osebne mobilnosti. Zato so se odločili, da kot prvi kupcem ponudijo posebno doživetje mobilnosti in vso širino avtomobilske vsebine ter naprednih tehnologij na najbolj doživet način - v vožnji. Na tem avtomobilskem spektaklu motorna moč in navor ne bosta predstavljena le v tehničnih podatkih ob razstavljenih avtomobilih, ampak bosta na voljo za preskus tudi v rokah obiskovalcev -  na asfaltu, drsnih površinah, hidravlični plošči in v prahu terenskega poligona.

Pridite, doživite in preskusite različne pogone, značaje in zmogljivosti avtomobilske raznolikosti!

Vsaka avtomobilska znamka skupine Emil Frey bo imela svoj razstavni oder, svojo predstavitev in svoje kilometre doživetja. Obiskovalci dinamičnega avtomobilskega salona boste imeli priložnost preskusiti vse, kar ponuja avtomobilska industrija: od povsem racionalnih rešitev mobilnosti do najbolj prestižne oblike potovanj in vrhunskih zmogljivosti. 
V sedmih vozniških modulih boste lahko odkrili vse, kar zmorejo sodobni avtomobili; zveznost pospeškov in uglajenost električnih avtomobilov, učinkovitost avtomobilskih čutil, raznolikost različnih pogonov na različnih površinah, zmogljivost cestnih in klenih terencev … 
Slovenski ljubitelji avtomobilov doslej še niso imeli priložnosti izkusiti najbolj udobnega podvozja in najboljših žarometov, potipati poliranih ogljikovih vlaken, uživati v neslišnem potisku elektrike ali doživeti avtomobilsko-terenskega alpinizma na krilih navora in mehanskih zobnikov. To bo avtomobilski salon doživetij: digitalnih, električnih, svetlobnih, mehanskih in vozniških!

Za brezplačno rezervacijo testnih vožnje obiščite uradno stran salona: www.emilfrey.si 
To bo avtomobilski salon doživetij: digitalnih, električnih, svetlobnih, mehanskih in vozniških!

 

Promet smo ljudje: iz salona na cesto - kot boljši vozniki

Slovenija je avtomobilska dežela, saj je avtomobil osnovni steber osebne mobilnosti. Slovenske voznice in vozniki smo zahtevni kupci, ki cenimo vozne lastnosti, napredno tehnologijo, varnost, šarm avtomobilskega oblikovanja in seveda varnost. Skupina Emily Frey zato želi slovenskim voznikom v avtomobilskem spektaklu podariti tudi dodatno znanje, spomine in izkušnje - ter tudi uresničiti avtomobilske sanje in mobilnost približati tudi najmlajšim. Zato so pripravili tudi vrsto zanimivih prometnih doživetji za otroke: od kolesarskega poligona do vožnje z električnimi avtomobilčki in ustvarjalnih avtomobilskih delavnic. Ker je dober avto najbolj učinkovit in varen v rokah varnega voznika in ker v skupini Emil Frey vedo, da smo promet še najprej ljudje, bodo v sodelovanju z izkušenimi AMZS inštruktorji varne vožnje v okviru dinamičnega salona poleg pestrih vozniških modulov ponudili tudi posebne izkušnje, v katerih bodo obiskovalci lahko doživeli občutke, ki jih na cesti vodijo v past. Nadeli si boste lahko pijana očala, se naučili tehnike reševanja iz prevrnjenega vozila in sedli v virtualni svet vozniških simulacij. 

Največja avtomobilska imena na enem mestu:

Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes, Mitsubishi in Peugeot

Od nemške perfekcije in tehnike do francoskega šarma in udobja; od vrhunskega italijanskega oblikovanja do japonske izpiljene mehanike in zanesljivosti: obiskovalci dinamičnega avtomobilskega salona ne boste razočarani. Tudi zato ne, ker bo dinamični avtomobilski salon Emil Frey na 66.000 kvadratnih metrih AMZS centra varne vožnje Vransko v soj žarometov pripeljal tudi tehnološke posebneže - robustne delovne stroje Unimog v gasilski opremi, električne tovornjake Mercedes-Benz in kar nekaj avtomobilskih novosti, ki bodo na salonu doživele svojo slovensko premiero. 
Emil Frey dinamični avtosalon bo torej ponudil vse: od izbire novega družinskega avtomobila do pogleda v prihodnost in neposrednega srečanja z avtomobilskim sanjami. Na njem ste dobrodošli prav vsi - od nadebudnih ljubiteljev tehnike do voznikov z najdaljšim vozniškim stažem.

Od nemške perfekcije in tehnike do francoskega šarma in udobja; od vrhunskega italijanskega oblikovanja do japonske izpiljene mehanike in zanesljivosti: obiskovalci dinamičnega avtomobilskega salona ne boste razočarani.

Free2move: vstopite v svet nove mobilnosti!

Na dinamičnem avtosalonu Emil Frey se bo predstavila tudi platforma mobilnosti Free2move, ki ob pomoči mobilne aplikacije in spletne platforme ponuja storitve ponuja najem vozil, souporabo vozil, prevoz, vozila na zahtevo, rezervacijo parkirnih mest, upravljanje električnih polnilnih postaj, upravljanje in souporabo voznega parka za poslovne namene in svetovanje na področju e-mobilnosti.
Na sedmih vozniških modulih AMZS centra varne vožnje na Vranskem bodo vozniki dobili prvoosebne odgovore na vprašanja o vozniški dinamiki, pogonu, varnostnih sistemih in udobju - za volanom v varnem okolju.

Ne samo vidi, ampak tudi vozi!

Na nobenem slovenskem avtomobilskem salonu ali razstavi doslej pri nas obiskovalci niso imeli priložnosti preskusiti razstavljenih avtomobilov. Tokrat bodo dobili to priložnost: na sedmih vozniških modulih AMZS centra varne vožnje na Vranskem bodo vozniki dobili prvoosebne odgovore na vprašanja o vozniški dinamiki, pogonu, varnostnih sistemih in udobju - za volanom v varnem okolju.

ELEKTRIČNA IZKUŠNJA

Na tem modulu boste lahko preskusili vse prednosti in zanimivosti električnega pogona. Zveznost pospeška s hipno dostavo navora na kolesa in izjemno uglajeno vožnjo ter lahkotno upravljanje oziroma zaviranje z elektrodinamičnim pogonom, ki žanje energijo pojemka in jo kot elektriko vrača v akumulatorsko shrambo. 

ZABAVNI PARK CESTNIH TERENCEV

Na makadamski gorski stezi z večjimi neravninami, globljimi prekopi, jamami in prečnimi nakloni boste lahko preskusili zmogljivosti cestnih terencev in križancev ter prednosti štirikolesnega pogona oziroma elektronskih sistemov za pomoč pri premagovanju strmin. Po tem preskusu boste cestne terence videli čisto drugače - ne le kot avtomobile, iz katerih se vidi bolje in v njih lažje sede. 

PRIMERJAVA POGONOV

Na spolzki površini pri vzpenjanju v klanec boste lahko preskusili ključne razlike med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom na letnih pnevmatikah. Zanimiv preskus je odlična vaja tudi za pridobivanje natančnih vozniških občutkov …

PRESKUS VARNOSTNIH SISTEMOV

Zelo zanimiv preskus, v katerem se boste prepričali, kako avto s svojimi očmi - radarskimi tipali, kamero in drugimi tipali - zmore preprečiti nalet v drugo vozilo, ki ga predstavlja najsodobnejša naletna tarča. Tu boste lahko zaviranje v sili v nadzorovanem okolju prepustili umetni inteligenci. V drugem delu boste lahko preizkusili še temeljna sistema aktivne varnosti - ABS zavore in ESC sistem nadzora stabilnosti. 

BOČNI ZDRS

Izguba nadzora nad avtomobilom, ki se največkrat zgodi z bočnim zdrsom, lahko vodi v hudo prometno nesrečo. Na tem preskusu boste doživeli aktivno pomoč sistema ESC in v nadzorovanih okoliščinah dodatno izpilil svoje vozniške veščine pri stabilizaciji avtomobila. Zelo poučna in zabavna izkušnja, ki veliko pove tudi o podvozju in krmiljenju avtomobila. 

TESTNE VOŽNJE NA CESTI

Cesta in promet sta naravno okolje vsakega serijskega avtomobila. Tam voznik za volanom novega avtomobila dobi vse najbolj pomembne in najbolj pristne občutke vsakodnevne mobilnosti. Na testnih vožnjah boste občutili razlike med posameznimi modeli in karoserijskimi različicami ter pogoni. Videli boste, kako so avtomobili pregledni, udobni in tudi pametni oziroma odzivni.

TERENSKA VOŽNJA

Na terenskem poligonu se boste lahko prepričali, kaj zmorejo pravi avtomobilski alpinisti, ko pod kolesi izgine cesta. Prečili boste vodno oviro, speljevali v blatu in plezali preko strmine - ter spoznali, da je tudi vožnja pri hitrosti pešca lahko izjemno atraktivna. Na tem modulu boste lahko preskusili še zakonitosti varnega prevoza tovora in prtljage oziroma spoznali zanimive prostorske ter praktične razlike med karoserijami enoprostorneža, karavana, cestnega terenca in poltovornjaka oziroma pick-upa. 

Dobrodošli v AMZS Center varne vožnje na Vranskem na spektakel družinske mobilnosti: Emil Frey dinamični avtomobilski salon.

 

Ključne besede


FiatHondaMercedesAlfa romeoPeugeotCitroenavtosalonAbarthMitsubishiJeepDSEmil Frey

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

143

Priljubljenost članka

143

Shrani

Delite s prijatelji