#Srečanja: Hvala za rešen vikend!

Pogovor

Marko Alpner, član AMZS


26-letni Marko Alpner čez dan izdeluje spletne strani, ponoči pa se glasbeni fotograf potepa s skupinami, kot so Hamo & Tribute2Love, Dan D, Big Foot Mama, Zoran Čalić Band, Niet, Big Band RTV … Lani se je njegov seznam koncertov ustavil pri številki 76, predlani še pri štirih več.

Markov objektiv rad ujame tudi avtomobile. Pred­lani je zmagal na natečaju Minidentiteta. Nagrada: en mesec uživanja s športnim minijem pacemanom. Skoraj “top” avtomobilsko doživetje, pravi Marko. “A najvišje na lestvici ostaja vožnja s camarom – s Cirilom Komotarjem za volanom.”

Marko s fotoaparatom v rokah spremlja zane slovenske glasbenike in lovi najbolj zanimive trenutke na odru in pod njim. Foto: Damjan Končar

Marko, na pogovor smo vas povabili zaradi vaše zanimive izkušnje z AMZS. Jo lahko opišete?

Najprej bi se zahvalil za telefonski klic in povabilo. Že to, da na drugi strani ni bil telemarketing ali anketa, je bilo prijetno presnečenje. Res je, z AMZS sem imel v preteklem letu dve zelo prijetni izkušnji, kar sem tudi zapisal na twitterju. V mojem balončku na družbenih omrežjih sem znan kot tisti, ki zelo rad pojamra, ampak se na drugi strani trudim tudi iskreno pohvaliti nekoga ali nekaj, če mi je to polepšalo dan. Zgodilo se je minuli december, ko se je v strogem centru Ljubljane moj peugeot odločil, da ima dovolj. Motor je ugasnil, lučke so utripnile in avto je obstal na križišču med Resljevo in Komenskega ulico. Panika! K sreči sem imel ob vozniškem dovoljenju tudi člansko kartico AMZS, sicer bi v tistem trenutku povsem pozabil, da sem vaš član. Poklical sem na številko 1987, odgovoril na nekaj vprašanj in počakal na avtovleko. Zaradi pozne ure je bil ob prihodu do vaše poslovne enote servis že zaprt, vendar je bilo v garaži še nekaj mehanikov. Prevzeli so moj avto in mi dali napotke za naprej. V dopoldanskih urah naslednjega dne je bil avto na moje veliko veselje popravljen.

Ste se iz izkušnje kaj naučili?

Ne zaupaj merilniku za gorivo, če si z eno posodo naredil več kot 1100 km in merilnik še vedno kaže, da je v njej tretjina goriva.

Od kdaj pa ste član AMZS?

Član AMZS sem od zadnjega tehničnega pregleda, junija 2017, če se ne motim. Sicer sem bil član že prej, vendar sem bil nekaj let vmes brez lastnega avtomobila (in na kolesu), zato tudi nisem podaljševal članstva. 

Zakaj ste se včlanili?

Prvič zaradi ugodnosti z zavarovalnico ali avtošolo, se ne spomnim več točno, drugič pa izključno zaradi prijaznosti zaposlenih v vaši poslovni enoti.

Kaj pričakujete od AMZS v prihodnosti? Nasmeh in prijazno ter uporabno besedo, ko oziroma če bom spet v škripcih.

Kako bi sebe ocenili kot voznika?

Dinamičnega z besedo, 8/10 s številko.

Koliko časa že vozite avto?

Od svojega 19. leta, torej dobrih sedem let.

Koliko kilometrov na leto prevozite?

Med 10.000 in 15.000 kilometri.

Kaj o vas kot vozniku menijo vaši bližnji?

Zaenkrat ni bilo izrazitih pritožb, je pa padlo nekaj pohval – zato prej omenjena samozavestna ocena 8/10.

Kaj je po vašem mnenju največja napaka, ki jo delamo vozniki?

Visimo na telefonu in ne uporabljamo smernikov. Sam priznam, da vzamem telefon v roke, ko na  križišču čakam že tret­jo rdečo luč zapored, ampak se mi zgodi, da v ekran zrem kakšno sekundo ali dve predolgo in zato kakšen avto za menoj ne ujame tega cikla. Se poskušam odvaditi in mi kar uspeva, sploh če pustim telefon v torbi v prtljažniku.

Kaj pričakujete od mobilnosti v prihodnosti?

Na splošno: več električnih in samovozečih vozil ter večjo pretočnost prometa. Zase pa si želim čim manj časa v avtu in več na kolesu.

Imate tudi v zanimivo izkušnjo z AMZS? Vas lahko povabimo na #Srecanje? Pišite nam na clanstvo@amzs.si

Ali ste vedeli, da ... lahko tehnični pregled vozila opravite kar na 21 lokacijah po vsej Sloveniji. Člani AMZS imate pri tehničnem pregledu 20 % popusta.

Ključne besede


članstvoSrečanjaČlanstvočlanske ugodnostiAMZS članstvoMarko Alpner

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji