Svetovno prvenstvo v speedwayju 2016

Šport

Najboljši speedwayisti na svetu so že začeli s svojimi nastopi, s katerimi se ogrevajo za nastop na uvodni dirki letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo v soboto, 30. aprila na štadionu Matije Gubca v Krškem. Med elitno petnajsterico najboljših voznikov speedwaya na svetu je tudi letos Matej Žagar, član AMTK Ljubljana.


Uvodna dirka v Krškem!

V Krškem se že pripravljajo na največji dogodek v letošnjem letu. Že marca so gostili prve tekmovalce, ki so trenirali na tamkajšnjem štadionu, ki je zdaj že kar tradicionalno prizorišče dirk za svetovno prvenstvo. Lani je bila dirka septembra, tokrat pa Krško gosti uvodno dirko, kar še povečuje zanimanje zanjo. Uvodna dirka je pač vedno najbolj na očeh, saj že dodobra razkrije, kakšne so moči med nastopajočimi vozniki.

V letošnjem prvenstvu bo enajst dirk, ena manj kot lani. Tekmovalcem ne bo treba v Latvijo, prav tako pa ne v Tampere na Finskem, kjer je predlani Matej Žagar slavil prvo zmago na dirkah svetovnega prvenstva. Prav tako ne bo več dirke v Kopengahnu na Danskem. Novo prizorišče je nemško mesto Teterow. Ob dirki v Krškem bodo še tri dirke na Poljskem, kjer je speedway najbolj priljubljen, dve dirki bosta na Švedskem, po ena pa na Danskem, Češkem, v Walesu, Nemčiji in zaključna dirka sezone v Melbournu v Avstraliji.

Tudi med vozniki prevladujejo poljski vozniki. V letošnjem prvenstvu bodo nastopali kar štirje, ob njih pa še po trije Danci in Angleži, dva Šveda, Avstralec, Američan in Slovenec. Naslov svetovnega prvaka brani Anglež avstralskih korenin Tai Woffinden, ki je bil lani zelo prepričljiv. Lani je odlično vozil tudi Danec Peter Kildemand, ki je nastopal kot rezervni voznik namesto v drugem delu sezone poškodovanega Poljaka Hampla. Dolgo časa sta bila v igri za naslov prvaka Američan Hancock in Danec Pedersen, zelo blizu je bil najboljšim vse do poškodbe tudi Matej Žagar.

Nobenega dvoma ni: konkurenca je izredno močno, dirke bodo nedvomno zanimive. Minimalen cilj vseh dirkačev je uvrstitev med prvih osem, ki si pribori pravico nastopanja na dirkah svetovnega prvenstva tudi v prihodnjem letu.

Vstopnice za dirko v Krškem 30. aprila že v prodaji!

Dirka v Krškem bo v soboto, 30. aprila ob 19. uri. Vstopnice so že na voljo na Eventimovih prodajnih mestih. Več informacij o dirki na spletni strani: speedwaykrsko.si.

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarKrškoAMD Krško

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji