Tim Gajser na prvih treh letošnjih dirkah SP

Šport

Tim Gajser je odlično odpeljal prve tri dirke letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu v elitnem razredu MXGP. Na prvi dirki v Katarju je zmagal, na drugi na Tajskem je bil drugi, na tretji na Nizozemskem je bil tretji.


Prvi, drugi, tretji!

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je na drugem mestu – za vodilnim svetovnim prvakom Febvrejem zaostaja 13 točk, pred tretjeuvrščenim Bobriševim ima 17 točk prednosti.

Gajser je izvrstno začel letošnje svetovno prvenstvo. Kot novinec v elitnem razredu je na prvi dirki v obeh vožnjah premagal vse tekmece. S tem je postal prvi novinec, ki je zmagal na svoji uvodni dirki.

Pred drugo dirko na Tajskem, kjer je imel lani veliko težav z vročino in dehidracijo, tako da so mu prepovedali nastop v drugi vožnji, je Gajser veliko pozornost namenil aklimatizaciji, poskrbel je tudi za dovolj popite tekočine. V prvi vožnji je osvojil tretje mesto, v drugi pa peto, kar pa je bilo dovolj, da je v skupnem seštevku dirke osvojil drugo mesto, zmagal pa je Febvre, ki je zmagal v obeh vožnjah in s tem prevzel vodstvo v svetovnem prvenstvu.
Tretja dirka je bila na velikonočni ponedeljek v Valkenswaardu na peščeni progi, tekmovalce pa je oviralo zelo slabo vreme z dežjem in vetrom. V težkih razmerah se je Gajser odlično znašel v prvi vožnji, povedel že v prvem krogu in vodstvo obdržal do cilja pred Nemcem Naglom in Fevbrejem. Tudi v drugi vožnji je Gajser odlično štartal, povedel, toda v drugem delu dirke je imel težave z motorjem in je osvojil osmo mesto, zmagal pa je Febrre. Kljub temu je bilo to dovolj za tretje mesto v skupnem seštevku dirke – pred njim sta bila Febrre in Belgijec van Horebeek. Šesta Gajserjeva vožnja je bila tudi prva, na kateri je moral priznati premoč enemu izmeh Hondinih voznikov – prehitel ga je Bobrišev – prej pa je bil vedno najboljši Hondin voznik.

Na dirki na Nizozemskem je letos prvič na dirki za SP nastopil tudi Klemen Gerčar, vendar je bil prepočasen, da bi si privozil uvrstitev med dvajseterico najboljših in s tem kakšno točko.

Najboljši motokrosisti se sedaj selijo čez Antlantik, kjer bo 10. aprila dirka v Argentini, teden dni pozneje v Mehiki, potlej pa se vračajo v Evropo, kjer bo naslednja dirka 1. maja v Kegumsu v Latviji.

Ključne besede


MXGPTim Gajser

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji