Prvi pogled: Renault megane evision

Panorama

Megane “na baterije”


Renault s prototipom megane evision, ki je po napovedih že zelo blizu serijskemu avtomobilu, napoveduje novo generacijo megana v podobi električne kombilimuzine, s katero bodo prihodnje leto iskali kupce v “ljudskem” električnem razredu.

Atraktivno oblikovan prototip razkriva tehnološke značilnosti nove karoserijske osnove - prilagodljive modularne platforme CMF-EV, namenjene izključno električnemu pogonu koncerna Renault - Nissan - Mitsubishi.

Nova arhitektura po merih različih zmogljivosti 

Megane eVision je s 421 centimetri dolžine krajši od sedanjega megana, njegova oblika pa je kombinacija kombilimuzine in križanca. A nova platforma s 300 patentnimi rešitvami naj bi s kolesi pomaknjenimi na rob karoserije in manjšim motornim prostorom ter ravnim dnom ponudila zelo prostorno potniško kabino, kar dokazuje tudi 270 centimetrov dolga medosna razdalja. Nova platforma bo omogočala vgradnjo različno zmogljivih električnih motorjev in akumulatorskih sklopov.
Prototip evision poganja električni motor s 160 kW in 300 Nm navora, ki mu energijo zagotavlja akumulatorski sklop zmogljivosti 60 kWh. Ob običajnem je vgrajen tudi zmogljivejši polnilnik, ki na hitrih polnilnicah z enosmernim tokom omogoča polnjenje z močjo 130 kW.

Ključne besede


Renaultelektrikarenault meganeelektrični avti