Kratek test: VW T6 multivan 2.0 TDI DSG comfortline 70 let bulli

Test

Nostalgija


Multivan je Volkswagnov ultimativni potovalni kombi, ki z lastnostmi in opremo osebnih avtov že dolgo sili iz okvirjev robatih dostavnikov. 

oblika in prostornost 5/5 zvezdic
zmogljivost in poraba 4/5 zvezdic
vozne lastnosti in udobje 4/5 zvezdic
varnost in oprema 3/5 zvezdic
vrednost glede na ceno 3/5 zvezdic

Moderni bulli

A s posebnim paketom opreme “70 let bulli” multivan tudi zelo učinkovito popiha na dušo (veliko)družinskih očetov z bolj pisanim in nostalgičnim pogledom na osebno mobilnost. Dvobarvna karoserija privlači poglede, prilagodljiva notranjostj z vrtljivimi sedeži spredaj in v srednji vrsti pa vabi k popotovanjem. Prostora za šest do sedem oseb je v multivanu na pretek, v drsne tirnice nameščeni sedeži omogočajo tudi številne konfiguracije notranjosti.

Pri voznih lastnosti multivan vsakič znova navduši s potovalnim udobjem in zelo učinkovitim 2-litrskim TDI motorjem – kljub le 110 kW moči motor navduši z mirnim tekom, zmogljivostjo in v povezavi s 7-stopenjskim DSG menjalnikom tudi z udobjem.

Oprema iz osebnih avtomobilov ponuja vse pomembne varnostne in vozne pripomočke ter infotainment sistem, če ste zanje pripravljeni dodatno (in precej globoko) seči v žep. Multivan, ki smo ga imeli na preskusu, je bil opremljen z radarskim tempomatom, LED žarometi, drsnimi vrati na obeh bokih, posebnimi oblogami na tleh, navigacijsko napravo in še celo vrsto drugih dodatkov, ki že tako ne prav nizko osnovno ceno zvišajo še za 10 tisočakov.

Pod črto ... 

A Volkswagnov multivan nikoli ni bil poceni in ga ne smemo primerjati s precej bolj utilitarnimi dostavniki podobne oblike; takšen multivan se ponuja kot alternativa limuzinam, karavanom in cestnim terencem v cenovnem razredu približno 50.000 evrov – od teh je multivan udobnejši, prostornejši in uporabnejši, v tej rahlo nostalgični “bulli” različici pa še lepši.

+ Všeč nam je:

barvna kombinacija, prostornost, udobne zmogljivosti

 - Ni nam všeč

premalo odlagalnih prostorov spredaj, občasno glasno vzmetenje, varnost za doplačilo

 Tehnični podatki

VW T6 multivan 2.0 TDI DSG comfortline 70 let bulli

Motor in prenos moči: dizelski, štirivaljni, prostornina: 1968 cm3, največja moč: 110 kW (150 KM) pri 3250 vrt./min, največji navor: 340  Nm pri 1500 vrt./min. Pogon na prednji kolesi, avtomatizirani sedemstopenjski menjalnik.
Mere in masa: dolžina: 490,4 cm, širina: 190,4 cm, višina: 197 cm, medosna razdalja: 300 cm, masa praznega vozila: 2047 kg, dovoljena skupna masa: 3000 kg, površina potniški/prtljažni prostor: 4,4 m2, posoda za gorivo: 70 l.
Zmogljivosti in poraba: največja hitrost: 181 km/h, pospešek od 0 do 100 km/h: 13 s, normna poraba goriva zunaj mesta/mesto/kombinirano: 5,6/6,7/6,0 l/100 km, izpust CO2: 155 g/km, poraba na testu: 7,9 l/100 km.
Cena: Porsche Slovenija: 41.734 EUR

 

  

Ključne besede


VWkratek testvw bulli

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

65

Priljubljenost članka

65

Shrani

Delite s prijatelji