AMZS raziskava: Slovenija, kolesarska dežela?

Na poti

Kolesarke in kolesarji, vabljeni k sodelovanju v naši novi spletni anketi!


Poznavalci ugotavljajo, da je kolesarjenje v Sloveniji še vedno v vzponu in da še ni doživelo svojega vrhunca oziroma je svoj dodaten zagon dobilo s pojavom električnih koles. Ta so, tako pri nas kot po svetu (študija Deloitte na primer navaja, da bo leta 2023 prodaja e-koles 40 milijonov enot) vse bolj priljubljena – v nekaterih državah je prodaja novih e-koles celo že prehitela prodajo klasičnih koles.

Ocena je, da je bil slovenski trg koles pred leti količinsko približno tako velik kot avtomobilski oziroma da se je prodalo med 60 in 70 tisoč koles. K še večjemu kolesarskemu razcvetu je v zadnjem obdobju prispevala epidemija covida-19, ki je marsikoga spodbudila k preživljanju prostega časa na kolesu, nazadnje pa je ob ukinitvi oziroma okrnjenem delovanju javnega prevoza kolo pridobilo na pomenu tudi kot prevozno sredstvo za v službo, šolo in po vsakodnevnih opravkih … Piko na i so dodali še vrhunski rezultati naših kolesarskih šampionov.

Ob vse večji priljubljenosti kolesarjenja nas o tej obliki mobilnosti in rekreacije zanima tudi vaše mnenje, zato vas vabimo, da sodelujte v naši novi spletni anketi. Sodelovanje vam bo vzelo približno tri minute časa. Anketa bo odprta do vključno 5. maja 2021, rezultati pa bodo predstavljeni v junijski številki AMZS Motorevije, ki bo izšla 27. maja 2021.

 

Želite biti seznanjeni z rezultati te in podobnih AMZS anket, z AMZS testi, nasveti za varno mobilnost, tudi za kolesarje, in z novostmi iz sveta avtomobilizma? Prijavite se na naše e-novice (obrazec spodaj). Že vnaprej hvala, ker nas spremljate!

Ključne besede


kolesarjiAMZS raziskavakolesarstvokolesarjenje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

407

Priljubljenost članka

407

Shrani

Delite s prijatelji