Slovenski avto leta 2015

Avto-moto

Tudi letos Motorevija in še šest sodelujočih medijev: dnevniki Delo, Dnevnik in Večer, revija Avto magazin, RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost) in spletni portal Planet Siol.net prirejamo tradicionalni izbor Slovenski avto leta – tokrat z letnico 2016. Tokratni izbor je že 24. po vrsti.


V izboru sodelujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so prišli na trg v letošnjem letu in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25. V prvem delu imate spet glavno besedo bralci in poslušalci, saj boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem potem sodelujejo še avtomobilski novinarji sodelujočih medijev. Seznam sodelujočih avtomobilov v letošnjem izboru – le za te avtomobile lahko glasujete – objavljamo v posebnem okviru. Po pravilih izbora se v finale uvrstijo avtomobili, ki dobijo največ glasov med bralci, gledalci in poslušalci. Sistem točkovanja je dobro znan: šest točk za prvo mesto, štiri za drugo, tri za tretje, dve za četrto in ena točka za peto mesto. Avtomobil, ki v glasovanju bralcev, gledalcev in poslušalcev zbere največ točk, začne svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi in tako vse do petega mesta. Tudi novinarji sodelujočih medijev glasujejo po enakem sistemu in avto, ki bo v finalu januarja 2016 zbral največ točk, bo osvojil naslov Slovenski avto leta 2016.

Vabimo vas, da glasujete za avto po vašem izbor. Za glasovalce smo pripravili tudi lepe nagrade. Prva nagrada je Petrol klub kartica z dobroimetjem 1500 evrov, druga nagrada je Garminov navigator NuviCam, tretja nagrada pa so štiri Nokianove pnevmatike do premera 17 palcev.

Glasujete lahko z na tej strani objavljeno glasovnico, prav tako pa je za glasovanje na voljo tudi elektronska glasovnica na naši spletni strani www.motorevija.si. Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno – lahko glasujete le enkrat tedensko.

Za sodelovanje v žrebanju ni pomembno, za kateri avto glasujete, pomembno je le, da glasujete za avto iz v posebnem okvirju objavljenega seznama in pravilno odgovorite na vprašanje na glasovnici.

Prosimo, da glasovnico – veljajo le originalne glasovnice, fotokopije ne veljajo – prilepite na dopisnico in jo pošljete na naslov: Motorevija AMZS, Dunajska 128, 1000 Ljubljana. Upoštevali bomo vse glasovnice, ki bodo v uredništvo prispele do 15. decembra 2015.

Seznam sodelujočih avtomobilov v izboru Slovenski avto leta 2016:

 • Audi A4
  Audi Q7
  Audi TT
  BMW X1
  BMW i3
  Fiat 500X/Jeep renegade
  Ford mondeo
  Ford S-max/galaxy
  Honda HR-V
  Hyundai i20
  Hyundai tuscon
  Jaguar XE
  Kia sorento
  Land rover discovery sport
  Mazda 2
  Mazda CX-3
  Mercedes razred V
  Mercedes GLC
  Mitsubishi space star
  Opel astra
  Renault espace
  Renault kadjar
  Renault zoe Z.E.
  Smart fortwo
  Ssangyong tivoli
  Subaru outback
  Suzuki vitara
  Škoda superb
  Toyota aygo
  Volvo XC90
  Volkswagen touran

 

 

 

Ključne besede


Slovenski avto letaIzbor