Več užitka, več znanja in nova prijateljstva!

Avto-moto

Srečanje dosedanjih zmagovalcev AMZS-jevega izbora Najboljši za volanom


Pred začetkom novega letnika izbora Najboljši za volanom so se dosedanje zmagovalke in zmagovalci srečali v AMZS centru varne vožnje na Vranskem. Znova so dokazali, da to ni le tekmovanje, pač pa gibanje, ki se širi daleč preko meja nacionalnega izbora. Rojeva se vozniška skupnost, v kateri mladi ljudje na krilih prijateljstva, izmenjave znanja in zavedanja, da smo promet ljudje, gradijo prometno varnost. 

 

 

Hladen in siv januarski dan je v AMZS centru varne vožnje v družbi mladih voznic in voznikov hitro postal svetlejši in toplejši. V sproščenem vzdušju se je v pokazala vozniška pomlad in v spremljavi smeha in iskrenega prijateljstva so začele deževati ideje, kako za volanom dobiti še več znanja, še več doživetij in še več varnosti. AMZS inštruktorji in najboljši mladi vozniki so naredili novo zasnovo vaj, ki bodo vozniško olimpiado mladih naredili še boljšo.

Prvič z avtom s ceste v blato!

Neca Strniša, najboljša mlada voznica letnika 2021 pravi, da je zmaga na tekmovanju odgovornost in užitek ter velika priložnost:

Na tem tekmovanju sem se zelo zabavala, spoznala veliko novih prijateljev in se tudi veliko novega naučila. Prvič sem denimo vozila pravi terenski avto po resnem terenu. Ko sem se prijavila, sploh nisem vedela, kakšne so nagrade. To je bilo dodatno presenečenje.

Da je namesto strahu volan postal izziv, je potrdila tudi Laura Cerovšek, najboljša voznica letnika 2019:

Meni so bile zelo dragocene izkušnje, da sem v izboru lahko vozila veliko različnih avtomobilov in me ni več strah, da nekega avtomobila ne bi znala voziti. Celo pred vleko prikolice sedaj nimam več strahu. Od tega izbora, četudi ne zmagaš, odneseš res veliko.

 

Zavedanje odgovornosti

Osvojeni naslov Najboljšega za volanom pomeni posebno poslanstvo v prometu, se strinjajo nekdanji in aktualni zmagovalci. Ni breme, je pa zagotovo odgovornost.

Klemen Pongračič, najboljši mladi voznik letnika 2018: "Z naslovom dobiš neko dodatno odgovornost, saj moraš biti na cesti vzor drugim. A to te v resnici naredi boljšega voznika. Na cestah sicer na splošno opažam izboljšanje varnosti. Nedvomno k temu pripomorejo tudi taki programi. Pri mladih velik napredek vidim pri zavedanju nevarnosti, ki jo povzroča vožnja pod vplivom alkohola. Vse več mladih se zaveda te nevarnosti in tudi na zabavah poskrbijo, da se nekdo iz družbe javi za '0,0 voznika' ter poskrbi za varno vožnjo domov."
Neca Strniša, najboljša mlada voznica letnika 2021: “Osvojen naslov dojemam kot odgovornost in užitek. Odgovornost v smislu, da se na cesti trudim voziti tako kot velevajo predpisi, saj na mojem fordu jasno piše, kdo ga vozi. Užitke pa prinesejo vozne lastnosti avta, ki sem ga dobila na uporabo in tudi dejstvo, da sem ponosna na to, da sem postala najboljša mlada voznica."
Matej Gorjan, najboljši mladi voznik letnika 2020: "To so najboljši kilometri, ki sem jih prevozil v življenju! V tekmovanje sem vstopil, da bi se kaj novega naučil in postal boljši voznik na cesti. To vam povem povsem iskreno. Zato gre moje povabilo vsem mladim, da vstopijo v ta izbor, ker bodo dobili nove vozniške prijatelje in izkušnje ter res postali boljši oziroma varnejši vozniki."
Petra Prašnikar, najboljša mlada voznica letnika 2020: "Priznam, da mi je bilo malce stresno, ker imaš na avtomobilu napisano, kaj si. Menim, da je to bila zelo dobra izkušnja, ki jo je vredno spoznati ne glede na to, če zmagaš ali pač ne."
Žiga Žgur, najboljši mladi voznik 2021: "Že ko sem na Vranskem opravil tečaj varne vožnje in nadaljevalni intenzivni tečaj, sem se želel vrniti na asfalt AMZS centra varne vožnje in ta izbor mi je to omogočil. Te vaje ti dajo res veliko znanja in užitka."
Laura Cerovšek, najboljša voznica letnika 2019: "Iskreno? Dostikrat sem se spozabila, da sem osvojila naslov najboljše voznice, kar se je enkrat malce poznalo tudi na osvojenem avtomobilu, saj sem ocenila, da je prostora ob podpornem zidu več, kot ga je bilo. Nič hujšega, le še en dokaz, da je na cesti vedno znova treba biti zbran."
Uroš Grubar, drugouvrščeni letnika 2021: "Opažam, da je veliko nepozornosti zaradi uporabe telefona. Treba je opozoriti tudi na dejstvo, da so v avtomobilih čedalje večji ekrani, ki jemljejo preveč pozornosti, a zaradi tega ni nihče kaznovan. Pomen osredotočenosti spoznaš v tem izboru v varnem okolju in ob odličnih AMZS inštruktorjih, ki ti pokažejo napake na razumljiv način."

 

Ključne besede


TekmovanjeMladi voznikiNajboljši za volanomvarna mobilnostAMZS Center varne vožnje na Vranskemnajboljša mlada voznicanajboljši mladi vozniktekmovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji