Največji avtomobilski dogodek leta: Emil Frey dinamični avtosalon v AMZS centru varne vožnje na Vranskem.

Emil Frey

Emil Frey dinamični avtosalon: Vsi odgovori avtomobilske prihodnosti

Avtomobilski svet danes doživlja največje in najbolj drzne tehnološke spremembe po več kot 130 letih od prvega izdelanega avtomobila. Vsi, ki razmišljamo o osebni mobilnosti nove dobe, se soočamo s kompleksno odločitvijo, kakšen avtomobil si želimo voziti v prihodnosti. Skupina Emil Frey se je tehnološko, oblikovno in energetsko razkošje avtomobilske prihodnosti odločila Sloveniji predstaviti na največjem avtomobilskem dogodku leta, na katerem boste slovenski vozniki lahko na površini 66.000 kvadratnih metrov spoznali in prvič na enem mestu tudi preskusili več kot 70 avtomobilov znamk Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot

Kakšen avto naj izberem? Električni, hibridni, dizelski ali bencinski?

Obisk tega spektakla je povsem brezplačen, zabaven za vso družino in še posebej zanimiv, ker bo obiskovalcem postregel z neposredno primerjavo različnih oblik avtomobilov in njihovih pogonov na enem mestu. Obiskovalcem bo na voljo vse, kar zna ponuditi avtomobilski svet. Če razmišljate o nakupu novega avta, je obisk tega salona najbolj neposredna pot do prave odločitve, saj boste odgovore dobili tako od strokovnjakov posameznih znamk kot tudi neposredno od avtomobilov, ki jih boste lahko preskusili. Občutki izza volana so najbolj iskreni in neposredni odgovori na vprašanja voznikov, ki jih je zaradi raznolikosti energentov, karoserijskih oblik, množice sistemov za varnejšo in udobnejšo vožnjo ter nenazadnje tudi razmerja med ceno, opremo in zmogljivostmi, zagotovo veliko. 
Na sedmih vozniških modulih bodo obiskovalci lahko preizkusili električni pogon, hibridni pogon ali pa spoznali prednosti višje oddaljenosti od tal in štirikolesnega pogona, morda pa tudi razrešili dilemo, ali je za družino bolj primeren klasičen karavan ali pa kupejevski križanec oziroma cestni terenec. 

Z obiskom Emil Frey dinamičnega avtomobilskega salona bodo obiskovalci dobili najbolj verodostojen in neposreden odgovor na vprašanje, kakšen avto oziroma kakšna oblika osebne mobilnosti je zanje najbolj uporabna, najcenejša in tudi vozniško najbolj doživeta. Nikjer do sedaj vozniki niso na enem mestu imeli možnosti preizkusiti toliko različnih pogonov v tako različnih formatih mobilnosti.

Nova oblika mobilnosti - je že čas, da se poslovimo od lastništva avtomobila?  

Na dinamičnem avtosalonu Emil Frey se bo predstavila tudi platforma mobilnosti Free2move, ki ob pomoči mobilne aplikacije in spletne platforme omogoča tako posameznikom kot podjetjem, da v nekaj enostavnih korakih najamejo vozilo, ki ga potrebujejo. S svojimi storitvami Free2move ponuja nabor pametnih storitev mobilnosti, ki so dostopne in na voljo za vsakogar. Trenutno so na voljo kratkoročni in dolgoročni najemi v bodoče pa se bo nabor storitev razširil na souporabo vozil, prevoza, vozila na zahtevo, rezervacije parkirnih mest, upravljanja električnih polnilnih postaj, upravljanja in souporabe voznega parka za poslovne namene ter svetovanje na področju e-mobilnosti. Gre za izjemno inovativno rešitev osebne mobilnosti za vse tiste, ki jim več kot lastništvo avtomobila pomeni svoboda pri izbiri avtomobila za točno določen namen glede na raznolikost življenjskega sloga: avto za prosti čas, avto za potovanje, avto za slovesnost, avto za mesto …

Skupina Emil Frey se je tehnološko, oblikovno in energetsko razkošje avtomobilske prihodnosti odločila Sloveniji predstaviti na največjem avtomobilskem dogodku leta, na katerem boste slovenski vozniki lahko na površini 66.000 kvadratnih metrov spoznali in prvič na enem mestu tudi preskusili več kot 70 avtomobilov znamk Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot. 

Avtomobilski koncentrat za vse! Kliknite in izberite kaj želite voziti!

Obisk salona bo obiskovalcem prihranil ogromno časa pri izbiri novega avtomobila. Samo pomislite, koliko časa bi si morali vzeti, če bi želeli obiskati deset klasičnih avtomobilskih razstavnih salonov in se pri vsakem posebej dogovoriti za testne vožnje dveh ali treh različnih modelov. Emil Frey dinamični avtosalon močno skrajša pot za volan izbranega modela, a ne na račun vsebine in izbire; to je svojevrsten koncentrat mobilnosti, postrežen na izjemno dostopen način. Vse kar morate narediti je, da kadarkoli do začetka salona kliknete na to povezavo in si izberete, kaj vse bi radi preizkusili.  
Aktualni Slovenski avto leta 2023 - Peugeot 308

Od Japonske do Evrope

Emil Frey dinamični avtosalon je največji letošnji avtomobilski dogodek v Sloveniji, na katerega so vabljeni vsi vozniki. Gostil bo širok izbor avtomobilov večine najpomembnejših avtomobilskih znamk od Japonske in ZDA do Evrope. Med njimi bosta tudi aktualni Evropski in Slovenski avto leta 2023 - Jeep Avenger in Peugeot 308. Oba bosta na voljo za testne vožnje. 

Jeep Avenger - Evropski avto leta


Na tem unikatnem spektaklu mobilnosti bodo obiskovalci avtomobile preskusili v najbolj varnem okolju: terence na terenskem poligonu, križance in cestne terence na makadamskih poteh in grbinah, klasične avtomobile pa na asfaltu - ali pa na podlagi, ki drsi kot zasnežena cesta.  
Vse avtomobilske znamke bodo pripeljale svoje najnovejše modele, s katerimi svojo tradicijo postavljajo v kontekst varne in čistejše prihodnosti. 
Ljubitelji dinamične vožnje se bodo v najnovejšem Hondinem hibridnem pogonu novega civica lahko prepričali, da se je mogoče voziti učinkovito - in brez davka na račun užitkov. Na račun bodo prišli tudi vsi tisti kupci, ki na avtomobil gledajo skrajno racionalno; širok cenovni razpon razstavljenih avtomobilov bo vsakomur ponudil veliko zanimivega. Najcenejši, a nikakor cenen Mitsubishi Space Star za 11.490 evrov (cena z bonus financiranjem), bo dokazal, da je racionalnost še vedno pomemben dejavnik mobilnosti. Seveda bo ta legendarni japonski izdelovalec na preskus ponudil tudi svojega najnovejšega priključnega hibrida Eclipsa Crossa s štirikolesnim pogonom ter najnovejšega člana družine – ASX-a. 

Nova hibridna Honda Civic


Od 2. do 4. junija zato le pridite na Emil Frey dinamični avtosalon in seboj pripeljite tudi sorodnike, prijatelje in vse tiste dvomljivce, s katerimi razpravljate o prihodnosti avtomobilov. 
Pridite. Poglejte. Vozite. Za volani avtomobilov znamk Alfo Romeo, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot boste dobili dovolj izkušenj, da bodo avtomobilski pogovori zanimivi, nakupne odločitve pa tehtne. Videli boste, da avtomobili še nikoli doslej niso bili tako raznoliki - po pogonu, zmogljivostih, učinkovitosti in pameti. 

Dobrodošli v novi dobi mobilnosti!

Na ogled bo postavljen denimo Mercedesov super športni 4-vratni kupe AMG GT.

Ko avtomobilske sanje postanejo resničnost 

Kot vsak pravi avtomobilski salon bo tudi Emil Frey dinamični avtosalon poleg racionalnosti izbire poskrbel tudi za tiste najbolj čustvene trenutke srečanj s svojimi avtomobilskimi sanjami. Ob tako široki zasedbi najnovejših avtomobilov - nekateri med njimi k nam šele prihajajo -, pa tudi dirkalnikov, boste lahko občudovali tudi nekaj zares izjemnih strojev. Na ogled bo postavljen denimo Mercedesov super športni 4-vratni kupe AMG GT. Eden najboljših serijskih avtomobilov vseh časov, Mercedes razred S, bo na voljo za preskus umetne inteligence, da se boste za volanom prepričali, da je to avto, ki poleg vrhunskega udobja poskrbi, da se njegov voznik nikoli ne vpiše med povzročitelje prometne nesreče. 

Močna čustva športnega srca avtomobilske Italije bo negovala Alfa Romeo ...


Močna čustva športnega srca avtomobilske Italije bo negovala Alfa Romeo s svojo selekcijo vrhunskih športnikov quadrifoglio. Ta legendarna italijanska avtomobilska znamka, ki simbolizira strast, športnost in brezčasno lepoto, bo predstavila še novi priključni hibrid Tonale, ter popolnoma prenovljena modela Giulia in Stelvio. 
Francoska avtomobilska reprezentanca bo umetnost vrhunskega oblikovanja in šarma predstavila skozi manekene znamke DS. 

Citroën, ki je vedno poosebljal ekstravaganco za široke množice, bo pripeljal simpatičnega električnega AMI-ja in svoje najnovejše križance, ki znajo udobno lebdeti nad cesto. 


Znamka Fiat bo poleg ikoničnih modelov na salon pripeljala novi električni Doblo, predstavljen pa bo tudi prvi, popolnoma električni Abarth 595e. 
Avtomobilski levji kralj Peugeot bo poleg aktualnih modelov 308, 3008, e-2008 in najnovejšega 408,zastopan celo z rally dirkalnikom Peugeot 208 rally in izjemno zmogljivim hibridom 508 PSE. 

Novi Peugeot 508 SW


Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji klene mobilnosti, kjer pojem avtomobilske svobode še vedno pooseblja legendarni Jeep Wrangler.
Številne zvezdnike rdeče preproge Emil Frey dinamičnega avtosalona bomo podrobneje predstavili v naslednjih dneh, a obljubimo, da bodo avtomobilske sanje vsaj za čas trajanja salona postale resničnost. 

Med zvezdniki tudi neuničljivi ternski kralj - UNIMOG.

Moč dinamičnega avtosalona: vsaj 7,1 megavata

In še namig za ljubitelje zmogljivosti: skupna moč vseh razstavljenih avtomobilov presega 7,1 megavata moči, kar pomeni blizu 10.000 konjskih moči! Pa v ta izračun nismo šteli tovornih velikanov, kot je logistični ultramaratonec vlačilec actros L edition 3 ali pa ekspedicijski terenski predstavnik specialnih gasilskih, vojaških in komunalno-kmetijskih enot - legendarni Unimog …   

AMZS center varne vožnje na Vranskem bo od 2. do 4. junija postal največji slovenski avtomobilski salon.

AMZS: Avto ostaja eno najpomembnejših prevoznih sredstev

Da bo naša mobilnost okoljsko vzdržna, ob tem pa še vedno učinkovita, udobna in dostopna, mora biti raznolika, menijo v AMZS, gostitelju največjega slovenskega dinamičnega avtomobilskega salona. Ocenjujejo, da se bomo v prihodnje premikali s še več različnimi prevoznimi sredstvi in pogoni, zagotovo pa bo osebni avto – glede na specifike slovenske mobilnosti –, vsaj še nekaj let, če ne desetletij, eno najpomembnejših prevoznih sredstev. Avto bo tako moral, poleg okoljskih standardov, še naprej zagotavljati rešitve za množico naših potreb, okusov in navad, nenazadnje pa tudi energetskih (z)možnosti. Voznice in vozniki bodo imeli na salonu priložnost, da sami preizkusijo in ugotovijo, kakšne rešitve za njihove mobilnostne potrebe že obstajajo, ter iz prve roke in lastne izkušnje dobijo odgovore na številna vprašanja, kakšna bo v prihodnje njihova osebna mobilnost. 

Francoska avtomobilska reprezentanca bo umetnost vrhunskega oblikovanja in šarma predstavila skozi manekene znamke DS. 
Na salonu bo tudi najmočnješi med avtomobilskimi levi - športni hibrid Peugeot 508 PSE.

 

Ključne besede


FiatHondaMercedesAlfa romeoPeugeotCitroenAbarthMitsubishiJeepDSEmil Frey

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

85

Priljubljenost članka

85

Shrani

Delite s prijatelji