Slovenija je avtomobilska dežela!

Vsebino omogoča skupina Emil Frey

Prvi Emil Frey dinamični avtosalon: več kot 63.000 kilometrov doživetij!

Po odzivih ljudi, obisku in skupnem številu prevoženih kilometrov v treh dneh največjega avtomobilskega dogodka leta je jasno, da je Slovenija avtomobilska dežela, prežeta s tehniško kulturo, prvi Emil Frey dinamični avtosalon pa spektakel, ki je upravičil visoka pričakovanja. Na njem je več kot 6000 slovenskih voznikov dobilo priložnost osebnega srečanja z avtomobilsko prihodnostjo. 

Avtomobilski vikend med 2. in 4. junijem je, tako kot smo zapisali v uvodu, dokazal, da je avtomobil pri nas še vedno nezamenljiva osnova osebne mobilnost. Na vseh sedmih vozniških preskusih na AMZS poligonu varne vožnje Vransko smo lahko videli navdušenost, neučakanost in vedoželjnost številnih voznic in voznikov, ki so prišli po prvoosebno vozniško izkušnjo. Najbolj veseli dejstvo, da je naš prvi dinamični avtosalon pokazal, da raznolika mobilnost naših 12 znamk zagotavlja oziroma pokriva vse sila različne zahteve, želje in storitve sodobnega voznika. Številni obiskovalci so se lahko prepričali in med 70 različnimi avtomobili poiskali in preskusili svojega idealnega - glede na želje, zmogljivosti, prostor, varnost in cenovno dosegljivost. Ta barvitost in raznolikost naše celovite ponudbe mobilnosti je povsem spontano in zelo hitro dobila odsev v odličnem vzdušju obiskovalcev. Avtomobili so bili polni življenja in medgeneracijskega druženja!


Dedki so na naš dinamični avtosalon ponosno pripeljali vnučke, videli smo številne družine, ki so prišle poiskati avto, ki bo znal zadovoljiti vse njihove zahteve. Videli smo nasmejane vozniške zanesenjake, ki so načrtno zbirali občutke na bočnem zdrsu in na spolzkem klancu. Doživeli smo celo trenutek presenečenja, ko so trije bratje na tem čudovitem dogodku prvič sedli za volan svojega prestižnega tovornjaka v omejeni različici, izdelanih jih bo samo 400 in prvega tovrstnega v Sloveniji.  

VIDEO: Hvala, da se vozite z nami!

V skupini Emil Frey smo počaščeni nad odzivom slovenskih voznikov, naših obstoječih in bodočih kupcev, pa poslovnih partnerjev ter VIP gostov. Odziv ljudi, ki so preskusili to, kar smo ponudili, odpira nove dimenzije pomena mobilnosti. Iskrena hvala vsem, ki se vozite z nami. Znova ste dokazali, da vam je mar za tehnologijo, varnost slovenskih cest in kakovost storitve mobilnosti. Veseli nas, da ste prav preko avtomobilov naših znamk vstopili v prihodnost, ki pomeni večjo učinkovitost, več varnosti, čistejše okolje in nič manj vozniških doživetji.

Ta naš svojevrsten avtomobilski vikend je združil vse generacije in jim svet sodobne tehnologije ponudil na najbolj doživet način. To se je videlo in slišalo v izjavah obiskovalcev: 

“Noro je preizkusiti vse te avtomobile na tako različne načine. Edinstvena priložnost! Hvala res.”

“Fenomenalno! Čim več takih izkušenj. Smo pač avtomobilski narod!”

“Ta projekt je res super. Nekaj povsem novega v Sloveniji. Vozniki bi potrebovali več takih dogodkov!”

“Saj avtomobili res že skoraj sami vozijo … Neverjetna elektronika!”

“Zelo dober avtosalon, saj ponudi širok pogled na to, kaj avtomobili dejansko zmorejo v najrazličnejših pogojih. Prišel sem tudi kot kupec.”

“Odlična izkušnja terenske vožnje. Do sedaj še nikoli nisem izkusil česa podobnega in tudi prvič sem vozil tak pravi terenski avto. Hvala tudi inštruktorjem!”

“Vozim priključni hibrid in sem prišel preizkusiti električnega mercedesa. Neverjetno! Tišina, zvezno pospeševanje, udobje … čista simfonija občutkov!”

“Zelo pohvalno, da dejansko lahko preskusimo toliko različnih avtomobilov in njihovih pogonov ter varnostnih sistemov.” 


Prvi koraki v promet za najmlajše!

Izjemno ponosni smo tudi na dejstvo, da je naš dinamični avtomobilski salon doživelo tudi 800 otrok. Verjamemo, da bodo prav najmlajši, ki so uživali na svojem otroškem spretnostnem poligonu, postali vešči in varni vozniki oziroma nekateri med njimi celo avtomobilski inženirji. Dali smo jim veljavo, dali smo jim prve pomembne korake v promet. Pokazali smo jim, zakaj je potrebno razumeti svet avtomobilov. Predstavili smo jim srečanje z mrtvim kotom in več ko 350 otrok je ob tovornem velikanu videlo, da voznik ne more videti vsega. Uvideli so, da s svojim dejanjem lahko tudi sami preprečijo nesrečo. Mnogi od njih so dobili svoje simbolično prvo vozniško dovoljenje. 

Osupljive številke avtomobilskega vikenda!

Emil Frey dinamični avtosalon je seveda na oder doživetij postavil avtomobile, res veliko različnih avtomobilov. Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot pa celo veliki Mercedesov tovornjak leta Actros L in terenska legenda Unimog so voznikom pokazali, da je sodobna mobilnost veliko več kot le dolžina, širina, prostor in moč. Avtomobili so skozi kilometre predstavili svoj šarm, uglajenost, brezhibno odzivnost, moč, udobje, natančnost, oprijem in še bi lahko našteval. V pičlem vikendu je več kot 6000 obiskovalcev prevozilo več kot 63 tisoč kilometrov doživetij in spominov. Za lažjo predstavo: z našimi avtomobili smo preko blata, peska, prevojev, asfalta, drsnih površin skupaj z vami v treh dneh dinamičnega avtosalona prevozili res izjemno veliko skupno razdaljo v skrajno različnih pogojih. To kaže tudi na veliko zanesljivost avtomobilov naših znamk, ki so v tem testnem vikendu neštetokrat morali pokazati, da znajo zavirati sami, da najdejo oprijem tudi, ko vsa štiri kolesa izgubijo stik s podlago, da jim zlepa ne zmanjka elektrike, da zmorejo obvladati zdrs, da znajo jadrati v tišini … 

Skupaj smo torej v tem avtomobilskem vikendu prevozili toliko kilometrov, da bi brez težav enkrat in pol obkrožili naš planet v njegovi najširši točki po Ekvatorju. Ob tem pa bi s prevoženo kilometrino za seboj pustili še 14.500 kilometrov najdaljše avstralske ceste Highway 1 in še razdaljo med Ljubljano ter Beogradom. Osupljiva primerjava najbolj nazorno pokaže, da so obiskovalci res dobili svojevrstno izkušnjo, podprto z novim znanjem ter izkušnjami. Pri tem izpostavljamo tudi preventivno prometno izkušnjo AMZS, v kateri so obiskovalci lahko skozi pijana očala pogledali v pogubno izgubo občutka za prostor in razdaljo ter uvideli, zakaj je alkohol na cesti gorivo smrti. Drugo zelo povedno izkušnjo pa so AMZS inštruktorji ponudili v prevračalniku, iz katerega se je bilo treba rešiti.  

Emil Frey dinamični avtosalon - avtomobilski spektakel presežkov

70 avtomobilov in 12 znamk,

več kot 6000 obiskovalcev v treh dneh,

več kot 800 otrok,

več kot 20 tisoč tesnih voženj in preskusov,

več kot 63 tisoč prevoženih kilometrov doživetji - cestnih, električnih, terenskih in varnostnih,

nešteto avtomobilskih odgovorov,

nešteto nasmehov, osuplih obrazov in spominov izza volanov!

Ključne besede


HondaMercedesAlfa romeoPeugeotCitroenAbarthMitsubishiJeepDSEmil FreyEmil Frey dinamični avtosalon

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

43

Priljubljenost članka

43

Shrani

Delite s prijatelji