Varna vožnja - OLD

Varna vožnja - zakonsko predpisani programi dodatnega usposabljanja

Zakonsko predpisane programe dodatnega usposabljanja izvajamo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem , kjer razpolagamo z najsodobnejšim poligonom varne vožnje v tem delu Evrope.

Program za voznike začetnike

Vozniki začetniki morate za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja opraviti tudi program vadbe varne vožnje in se udeležiti skupinske delavnice . Zveni dolgočasno, vendar je ravno nasprotno!

Z opravljanjem usposabljanja na velikem in sodobnem poligonu, kakršen je naš, vam zagotavljamo obilo zabave in adrenalina!

Program ni enak navadnemu tečaju varne vožnje, temveč je prilagojen novim voznikom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem in varnem okolju, kjer se lahko naučite pravilnih odzivov in ukrepov, še preden boste s tem soočeni v vsakdanjem prometu.

Program za izbris kazenskih točk

Program za izbris kazenskih točk je namenjen vsem, ki ste dosegli 4 in niste presegli 17 kazenskih točk. Programa se lahko udeležite na lastno željo ali z napotilom Ministrstva za pravosodje. Udeležite se ga lahko enkrat v obdobju treh let, s potrdilom o opravljenem dodatnem usposabljanju za varno vožnjo pa vam sodišče iz evidence izbriše 4 kazenske točke. 

Več o programu

Pridobitev in podaljšanje temeljnih kvalifikacij

Redno usposabljanje za pridobitev ali podaljšanje temeljnih kvalifikacij je za voznike tovornih vozil in avtobusov obvezno za opravljanje njihovega poklica. Kandidati, ki so opravili prvi tečaj rednega usposabljanja, ga morajo ponovno opravljati vsakih pet let v obsegu 35 ur, ali vsako leto v trajanju najmanj 7 ur. Usposabljanje morajo kandidati opraviti pred iztekom veljavnosti spričevala, ki potrjuje redno usposabljanje.

 

Vam je pripravljena vsebina pomagala?

Imate še dodatna vprašanja, pripombe, komentarje? Pišite nam in pomagali vam bomo.

Pišite nam

Oglasna sporočila