Voznik začetnik

Z opravljeno šolo vožnje si pridobil vozniški izpit in postal voznik začetnik

Čestitamo! Zdaj pa se pripravi na vožnjo svojega življenja.

Tvoj naslednji korak, ki ga moraš storiti za podaljšanje vozniškega dovoljenja v naslednjih dveh (oz. treh) letih, je opravljen program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov. Ta ni enak navadnemu tečaju varne vožnje, temveč je prilagojen novim voznikom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem in varnem okolju, kjer se lahko naučiš pravilnih odzivov in ukrepov, še preden boš s tem soočen v vsakdanjem prometu.

Na usposabljanje moraš poleg veljavnega vozniškega izpita prinesti tudi karton voznika začetnika. Prejel si ga ob prevzemu vozniškega dovoljenja. Če si ga slučajno založil, si ga lahko natisneš na spodnji povezavi.

Karton voznika začetnika 

Izdaja dvojnika potrdila o opravljenem Programu dodatnega usposabljanja za voznika začetnika

Vozniku začetniku se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje se vozniku začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in predloži potrdilo o opravljenem dodatnem usposabljanju. Z udeležbo na programu dodatnega usposabljanja lahko voznik začetnik prične, ko od pridobitve dovoljenja mine najmanj šest mesecev. 

Partnerji programov:
Nokian Tyres - partner programov varne vožnje

                   
 

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

Oglasna sporočila