Motorist začetnik - dodatno usposabljanje

Vozniki začetniki na VranskemZ opravljeno šolo vožnje si pridobil vozniški izpit za A2 ali A kategorijo in postal motorist začetnik.

Opomba: Velja samo za motoriste, ki ste prvič opravili vozniško dovoljenje za A2 ali A kategorijo oz. nadgradili iz kategorije A2 v A po 12. 1. 2017!

Čestitamo! Zdaj pa se pripravi na vožnjo svojega življenja.

Tvoj naslednji korak, ki ga moraš storiti za podaljšanje vozniškega dovoljenja je opravljen program dodatnega usposabljanja motoristov začetnikov. Ta ni enak navadnemu tečaju varne vožnje, temveč je prilagojen novim motoristom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem in varnem okolju, kjer se lahko naučiš pravilnih odzivov in ukrepov, še preden boš s tem soočen v vsakdanjem prometu.

 

Voznik začetnik - motorist

Ta ni enak navadnemu tečaju varne vožnje, temveč je prilagojen novim motoristom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem okolju.

Prijavi se zdaj

Na usposabljanje moraš poleg veljavnega vozniškega izpita prinesti tudi karton voznika začetnika. Prejel si ga ob prevzemu vozniškega dovoljenja. Če si ga slučajno založil, si ga lahko natisneš na spodnji povezavi.

Karton motorista začetnika 

Priporočamo, da se programa udeležiš z motorjem, ki ga tudi sicer največ voziš. Na Vranskem je možen najem motorja, kar moraš sporočiti najmanj 5 dni pred terminom ali enostavno v prijavnici. Najem vozila stane 60 evrov.
Ne pozabi, da moraš priti na Program v polni motoristični opremi! Tisti, ki je nimate, si jo izposodite. Omejeno število opreme bo možno najeti na Vranskem, za kar se je potrebno dogovoriti vsaj 5 dni pred terminom.

Motoristu začetniku se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje se vozniku začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov motoristov in predloži potrdilo o opravljenem dodatnem usposabljanju. Z udeležbo na programu dodatnega usposabljanja lahko voznik začetnik prične, ko od pridobitve dovoljenja mine najmanj šest mesecev. 

Partnerji tečajev za motoriste: