Voznik začetnik - motorist

Dodatno usposabljanje za voznike začetnike

S pridobitvijo vozniškega dovoljenja za A2 ali A kategorijo ste postali motorist začetnik. Čestitamo! i Vabimo vas, da veščine obvladovanja motocikla nadgradite z našimi inštruktorji na Vranskem.

Opomba: Velja samo za motoriste, ki ste prvič opravili vozniški izpit za A2 ali A kategorijo oziroma nadgradili iz kategorije A2 v A po 12. 1. 2017.

Trajanje: 8,5 ure
Cena: 150 €

Termini: razpoložljivi termini so vidni znotraj prijavnice

Prijavite se na program

Uredba s 1. 12. 2023 določa novo ceno programa dodatnega usposabljanja za voznika začetnika. Cena po novem znaša 150 evrov (skupaj z DDV) na udeleženca.

Kdaj na dodatno usposabljanje?

Motoristu začetniku se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje se vozniku začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov motoristov in predloži potrdilo o opravljenem dodatnem usposabljanju. Z udeležbo na programu dodatnega usposabljanja lahko voznik začetnik prične, ko od pridobitve dovoljenja mine najmanj šest mesecev. 

Kaj morate imeti s sabo na programu?

Program usposabljanja voznikov začetnikov ni enak običajnemu programu varne vožnje, temveč je prilagojen novim motoristom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem in varnem okolju. Tukaj se lahko naučite pravilnih odzivov in ukrepov, še preden boste s tem soočeni v vsakdanjem prometu.

Na usposabljanje morate poleg veljavnega vozniškega izpita prinesti tudi karton voznika začetnika. Prejeli ste ga ob prevzemu vozniškega dovoljenja. Če ste ga slučajno založili, si ga lahko natisnete na spodnji povezavi.

Karton motorista začetnika 

Priporočamo, da se programa udeležite z motorjem, ki ga tudi sicer največ vozite. Na Vranskem je možen najem motorja, kar morate sporočiti najmanj 5 dni pred terminom ali enostavno v prijavnici. Najem motorja stane 100 evrov. 

Ne pozabite, da morate priti na program v polni motoristični opremi! Tisti, ki je nimate, si jo izposodite. Omejeno število opreme bo možno najeti na Vranskem, za kar se je treba dogovoriti vsaj 5 dni pred terminom.

Prijavite se na program

Obveščamo vas, da z motoristično sezono nadaljujemo spomladi 2024. Vabljeni, da se na tečaj prijavite že zdaj, o prvem prostem datumu vas pravočasno obvestimo.

Članski popusti AMZS ne veljajo za zakonsko predpisana programa Dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in Izbris kazenskih točk. Pri vseh ostalih programih pa ste vljudno vabljeni, da izkoristite do 30 % popusta za člane AMZS.

Zakaj v AMZS center na Vranskem?

  • najsodobnejši center za izvajanje vadbe varne vožnje v širši regiji
  • strokovni programi varne vožnje
  • priznani inštruktorji
  • simulacija kritičnih situacij v varnem okolju
  • 9 tehnološko naprednih modulov
  • 15 hektarjev zemljišča (primerljivo z 9 nogometnimi igrišči)
  • 2,5 km urejenih asfaltnih stez
  • več kot 63.000 m2 asfaltiranih površin in poseben teren za off-road
  • možnost polnjenja električnih vozil
 Partnerji programov za motoriste:
 

 

                   

Oglasna sporočila