Motorist začetnik - dodatno usposabljanje

Z opravljeno šolo vožnje ste pridobili vozniški izpit za A2 ali A kategorijo in postali motorist začetnik.

Vozniki začetniki na Vranskem

Opomba: Velja samo za motoriste, ki ste prvič opravili vozniško dovoljenje za A2 ali A kategorijo oz. nadgradili iz kategorije A2 v A po 12. 1. 2017!

Čestitamo! Zdaj pa se pripravite na vožnjo svojega življenja.

Vaš naslednji korak, ki ga morate storiti za podaljšanje vozniškega dovoljenja je opravljen program dodatnega usposabljanja motoristov začetnikov. Ta ni enak navadnemu tečaju varne vožnje, temveč je prilagojen novim motoristom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem in varnem okolju, kjer se lahko naučite pravilnih odzivov in ukrepov, še preden boste s tem soočen v vsakdanjem prometu.

 

Voznik začetnik - motorist

Ta ni enak navadnemu tečaju varne vožnje, temveč je prilagojen novim motoristom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem okolju.

Prijavi se zdaj

Na usposabljanje morate poleg veljavnega vozniškega izpita prinesti tudi karton voznika začetnika. Prejeli ste ga ob prevzemu vozniškega dovoljenja. Če ste ga slučajno založili, si ga lahko natisnete na spodnji povezavi.

Karton motorista začetnika 

Priporočamo, da se programa udeležite z motorjem, ki ga tudi sicer največ vozite. Na Vranskem je možen najem motorja, kar morate sporočiti najmanj 5 dni pred terminom ali enostavno v prijavnici. Najem vozila stane 60 evrov.
Ne pozabite, da morate priti na Program v polni motoristični opremi! Tisti, ki je nimate, si jo izposodite. Omejeno število opreme bo možno najeti na Vranskem, za kar se je potrebno dogovoriti vsaj 5 dni pred terminom.

Motoristu začetniku se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje se vozniku začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov motoristov in predloži potrdilo o opravljenem dodatnem usposabljanju. Z udeležbo na programu dodatnega usposabljanja lahko voznik začetnik prične, ko od pridobitve dovoljenja mine najmanj šest mesecev. 

 Partnerji programov za motoriste:
   

                     

Oglasna sporočila