Voznik začetnik - motorist

dodatno usposabljanje

Z opravljeno šolo vožnje ste pridobili vozniški izpit za A2 ali A kategorijo in postali motorist začetnik. Čestitamo! Zdaj pa se pripravite na vožnjo svojega življenja.

Opomba: Velja samo za motoriste, ki ste prvič opravili vozniško dovoljenje za A2 ali A kategorijo oz. nadgradili iz kategorije A2 v A po 12. 1. 2017!

Prijavite se na program

Kdaj na dodatno usposabljanje?

Motoristu začetniku se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje se vozniku začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov motoristov in predloži potrdilo o opravljenem dodatnem usposabljanju. Z udeležbo na programu dodatnega usposabljanja lahko voznik začetnik prične, ko od pridobitve dovoljenja mine najmanj šest mesecev. 

Program usposabljanja voznikov začetnikov ni enak običajnemu programu varne vožnje temveč je prilagojen novim motoristom in namenjen spoznavanju kritičnih situacij v nadzorovanem in varnem okolju. Tukaj se lahko naučite pravilnih odzivov in ukrepov, še preden boste s tem soočen v vsakdanjem prometu.

Na usposabljanje morate poleg veljavnega vozniškega izpita prinesti tudi karton voznika začetnika. Prejeli ste ga ob prevzemu vozniškega dovoljenja. Če ste ga slučajno založili, si ga lahko natisnete na spodnji povezavi.

Karton motorista začetnika 

Priporočamo, da se programa udeležite z motorjem, ki ga tudi sicer največ vozite. Na Vranskem je možen najem motorja, kar morate sporočiti najmanj 5 dni pred terminom ali enostavno v prijavnici. Najem vozila stane 100 evrov. 

Ne pozabite, da morate priti na Program v polni motoristični opremi! Tisti, ki je nimate, si jo izposodite. Omejeno število opreme bo možno najeti na Vranskem, za kar se je potrebno dogovoriti vsaj 5 dni pred terminom.

Prijavite se na program

Zakaj v AMZS center na Vranskem?

  • najsodobnejši center za izvajanje vadbe varne vožnje v širši regiji
  • strokovni programi varne vožnje
  • priznani inštruktorji
  • simulacija kritičnih situacij v varnem okolju
  • 9 tehnološko naprednih modulov
  • 15 hektarjev zemljišča (primerljivo z 9 nogometnimi igrišči)
  • 2,5 km urejenih asfaltnih stez
  • več kot 63.000 m2 asfaltiranih površin in poseben teren za off-road
  • možnost polnjenja električnih vozil
 Partnerji programov za motoriste:
 

 

                   

Oglasna sporočila