Intenzivni program varne vožnje za voznike tovornih vozil, avtobusov ali kombijev

Intenzivni program za voznike tovornih vozil in avtobusov

Vozniki tovornih vozil in avtobusov imajo zelo odgovorno vsakodnevno delo, zato mora biti njihova vožnja resnično varna in udobna. Poklicni voznik si po več sto tisočih prevoženih kilometrih pridobi ogromno izkušenj, vseeno pa se redkokdaj zgodi, da morajo svoje vozilo upravljati na samih mejah zmogljivosti.

Kaj nudimo na programu

Na intenzivnem programu za voznike tovornih vozil in avtobusov nudimo ravno to, spoznavanje zmogljivosti vozila, ko je potrebna odločna in samozavestna reakcija. Vozniki, ki so se tega programa že udeležili, so še posebej izpostavili neprecenljivost izkušnje močnega zaviranja in izogibanja oviri. AMZS Center varne vožnje s pomočjo sodobne tehnologije omogoča to in še več, zato vas vabimo, da skupaj z nami, izpopolnite svoje znanje v različnih tehnikah vožnje, hkrati pa preverite tudi svoje znanje varčne vožnje.

Program za voznike tovornih vozil in avtobusov traja 7,5 ur z vmesnim (45-minutnim) odmorom za kosilo. Sestavljen je iz krajšega teoretičnega dela in daljšega praktičnega dela, ki poteka z lastnimi vozili C ali D kategorije.

Cena programa: 250 € (z možnostjo uveljavljanja članskih popustov AMZS do 30 % ugodneje)

Za vse člane AMZS do -30%

Teoretični del poteka v učilnici in traja 60 minut. Udeleženci se seznanite s fizikalnimi osnovami vožnje tovornih vozil, različnimi tehnikami zaviranja, vzroki za zanašanje vozil in pravilnimi reakcijami voznikov. Predstavili vam bomo tudi novosti na področju pasivne in aktivne varnosti v tovornih vozilih in osnove varčne vožnje.

 • Osnove dinamike in fizikalne zakonitosti pri vožnji vozil višjih kategorij,
 • pravilna ureditev vozniškega delovnega prostora,
 • tehnika zaviranja v normalnih pogojih in v nevarnosti,
 • tehnika vožnje skozi ovinke,
 • tehnika izogibanja oviram,
 • pasivne in aktivne varnostne naprave v vozilu.

Praktični del vozniki izvajate na poligonu, ki omogoča opravljanje praktičnih vaj na mokri in spolzki podlagi, z uporabo hidravlične plošče, ki simulira zanašanje vozila. Na ta način boste udeleženci v varnem in nadzorovanem okolju doživeli situacije, ki se vam lahko pripetijo v prometu. Za čim boljši izkoristek programa vam svetujemo, da se ga udeležite z vozilom, ki ga vsakodnevno uporabljate. Le tako se boste lahko naučili pravilnih tehnik varne vožnje in uporabe vseh dodatnih varnostnih naprav, ki jih omogoča vaše tovorno vozilo ali avtobus.

 • Pravilna nastavitev voznikovega sedeža in volana ter pravilna drža rok,
 • vaje zaviranja v nevarnosti in primerjava zavorne poti,
 • vaje zaviranja in hkratnega izogibanja oviram,
 • vaje zaviranja na različnih podlagah,
 • vaje pravilne izpeljave ovinkov in zaviranja v njih.

 

Potrebujete več informacij?

Pokličite brezplačno telefonsko številko 080 26 36 ali nam pišite na cvv@amzs.si.

Kontakt

Oglasna sporočila