Drift akademija z Luko Markom Grošljem

Se želite naučiti driftanja? 

Z enim izmed najboljši evropskih drifterjev Luko Markom Grošljem v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem izvajamo Drift akademijo, ki je primerna za vse - popolne začetnike in tudi za tiste, ki bi radi svoje znanje še izboljšali. 

Driftanje obožujejo mnogi vozniki. Seveda pa cesta ni prostor za doseganje čim večjega števila obratov, zato v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem omogočamo varno okolje in pogoje za drift. Posebnost programa Drift akademije z Luko Markom Grošljem je v posebej prilagojenih vozilih, ki so opremljena s sistemom za enostavno učenje driftanja. Program je primeren za vse, saj na zabaven in hkrati poučen način prikaže primerjavo s cesto.

Za prijavo nas pokličite po telefonu 080 26 36 ali nam pišite na cvv@amzs.si.  

Kratek opis tečaja
Program traja štiri ure, vsebina pa smiselno, zanimivo in razumljivo vodi udeleženca skozi različne stopnje zahtevnosti vadbe tehnik vožnje. 45-minutnemu teoretičnemu uvodu sledi 4 x 45 minut intenzivne praktične vadbe na poligonu.

Teoretični del:
- kratka predstavitev driftanja
- pravilna nastavitev delovnega okolja,
- tehnike začetka drsenja, nadziranja drsenja in zaključevanja drsenja,
- aplikacija naštetih znanj na reševanje kritičnih situacij na cesti.

 

Kdor zna kontrolirano drseti, bo poleg prvovrstne zabave na dirkališču sposoben tudi dragocene presoje ter bliskovitega pravilnega reagiranja v kritičnih situacijah na cesti. Sposoben bo tudi zavedno preprečiti ali končati neželeno drsenje. Tečaj drifta je primeren za vsakogar, ne glede na predznanje.

AMZS Luka Marko Grošelj Drift Akademija

Luka Marko Grošelj spada med pionirje slovenskega in evropskega drifta z več kot 20-letnimi izkušnjami. Bil je avstrijski FIA državni prvak v driftu leta 2010, večkratni skupni zmagovalec avstrijskega prvenstva v različnih kategorijah, podprvak nemške drift serije leta 2006, zmagovalec tekmovanj v Italiji, Avstriji ter Nemčiji. Pogosto ga najdemo v vlogi testnega in demonstracijskega voznika za različne koncerne (Mercedes AMG, Akrapovič ...). 

Praktični del (4 x 45 min): 
- kako doseči drsenje?
- kako nadzirati drsenje, popravki med drsenjem, usklajenost volana in stopalk;
- kako stabilizirati vozilo med drsenjem?
- vožnje z inštruktorjem

Udeleženci so v času praktičnega dela s prenosno radijsko postajo v stalni zvezi z inštruktorjem. Vozniki si na delovni površini sledijo drug za drugim, pri čemer jih inštruktor nadzoruje, daje navodila in popravlja njihove napake.

Vozila
Tečaj se izvaja z vozili, ki jih zagotovimo v AMZS Centru varne vožnje in so opremljena s sistemom za enostavno učenje driftanja.

Število udeležencev
Število udeležencev v skupini je 6.  
V enem vozilu sta lahko največ 2 udeleženca, ki se pri vsaki vaji izmenjujeta za volanom in opravita isto število ponovitev vaj.

Informacije in prijave
Za več informacij o razpoložljivih terminih nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 26 36 ali nam pišite na cvv@amzs.si

Cena
Cena Drift akademije znaša 240,00 evrov (z vključenim DDV ) z možnostjo uveljavljanja AMZS članskih popustov.