Kazenske točke

Ste si z neprevidno vožnjo nabrali nekaj kazenskih točk?

Zakonodaja na tem področju je vedno strožja, zato je kazenskih točk lahko hitro preveč, z 18 točkami pa vam preneha veljavnost vozniškega dovoljenja.

Program za izbris kazenskih točk je namenjen vsem, ki ste že dosegli 4 in še niste presegli 17 kazenskih točk. Udeležba na programu je možna tudi na lastno željo, brez napotila, vendar le za tiste voznike, ki si nobene od kazenskih točk niso pridobili z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi. Po opravljenem programu se vozniku iz evidence izbrišejo 4 kazenske točke, posameznik pa se ga lahko v obdobju dveh let udeleži le enkrat. Potrdilo o opravljenem programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo velja tri mesece.

OPOZORILO! Če je bila katera izmed kazenskih točk pridobljena z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi, je udeležba na programu možna le po napotilu Ministrstva za pravosodje, sodišča ali zdravnika medicine dela, prometa in športa na podlagi ugotovitev kontrolnega zdravstvenega pregleda.

Več o programu izbrisa kazenskih točk si lahko ogledate tukaj 

 

 

 

 

Vam je pripravljena vsebina pomagala?

Imate še dodatna vprašanja, pripombe, komentarje? Pišite nam in pomagali vam bomo.

Pišite nam