Volkswagen ID.3 prvič v Sloveniji

Panorama

Električni obeti - avto s katerim naj bi Volkswagen tudi pri nas odločneje zapeljal v novo, električno dobo mobilnosti.


Porsche Slovenija je na posebnem dogodku v studiu Viba filma v Ljubljani slovenski javnosti prvič predstavil električni avto ID.3, s katerim naj bi Volkswagen tudi pri nas odločneje zapeljal v novo, električno dobo mobilnosti.

ID.3 je prvi od električnih volkswagnov, narejenih na modularni platformi za električne avte MEB, o kateri smo v Motoreviji že obširneje pisali: platforma z akumulatorskim sklopom v karoserijskem dnu in električnim motorjem - ter pogonom - zadaj omogoča zelo prostorno notranjost in kompaktne zunanje mere.

Do 550 km dosega

ID.3 bo naprodaj v treh akumulatorskih različicah z zmogljivostmi 45, 58 in 77 kWh, kar pomeni tudi tri različne dosege z enim polnjenjem - 330, 440 in 550 kilometrov, a sprva - predvidoma v začetku poletja - bo na slovenske ceste zapeljal ID.3 first edition, ki bo na voljo z akumulatorsko zmogljivostjo 58 kWh in s tremi različnimi paketi opreme. Natančne cene še niso znane, pri Porsche Slovenija pa napovedujejo, da bo za najskromneje opremljen ID.3 first edition treba odšteti približno 40.000 evrov, srednja različica bo stala 46.000 evrov, najbolje opremljena pa 50.000 evrov. V teh cenah ni upoštevana morebitna subvencija Eko-sklada.

Pri Porsche Slovenija pod blagovno znamko Moon svojim kupcem ponujajo tudi celovit sklop rešitev in storitev električne mobilnosti: od načrtovanja in izvedbe električnih polnilnic do raznih drugih storitev.

Pri Porsche Slovenija so že prejeli 140 naročil za novi ID.3, to pa je tudi število avtomobilov, ki jih bodo prihodnje leto lahko dobavili slovenskim kupcem.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji