Na motorju: BMW CE 02 - neslišni urbani tekač prostega sloga

Panorama

Gre za novo zvrst motocikla eParkourer


Ni prav veliko lahkih in zmogljivih motociklov, ki bi jih lahko preizkusili kar na mehki preprogi konferenčne dvorane, kjer je potekala predstavitev BMW novosti. BMW Motorrad je v Slovenijo poslal svoj predserijsko izdelan model novega električnega motocikla, s katerim odpirajo novo smer mobilnosti na dveh kolesih. Gre za novo zvrst motocikla eParkourer z nizko-napetostnim sistemom električnega pogona, ki bo namenjen predvsem urbanemu prometu. 

BMW CE 02 je pogonsko popolnoma prilagodljiv zahtevam urbane mobilnosti. Lahko ponudi največjo moč 11 kW, zakonsko določeno za vožnjo z izpitom kategorije A1 oziroma zmogljivosti 125-kubičnega motocikla z največjo hitrostjo 95 km/h, ali pa ostane v mejah vozniške kategorije AM in s 3,2 kW moči ter 45 km/h ponudi električno različico zelo udobnega, odlično opremljenega mopeda oziroma skuterja. Vse različice seveda vozniško plemeniti bogat navor s kar 55 Nm. 
Z enim polnjenjem je mogoče prevoziti 90 kilometrov, kar je dovolj za večino dnevnih mestnih premikov. Novi eParkourer izstopa z drzno obliko in odlično okretnostjo ter mestu prilagojeno ciklistiko z nižje postavljenim sedežem, ki je od tal oddaljen le 75 cm. Pri opremi niso varčevali: na voljo so LED osvetlitev, sodobni TFT zaslon, ABS zavorni sistem in sistema ASC (automatic stability control) ter RSC (recuperative stability control), pa tudi alarm proti kraji in praktičen sistem vpetja daljšega tovora. 
Ker gre za nizkonapetostni pogonski sistem, podoben kot pri zmogljivejših električnih kolesih, ima vgrajen 900-vatni polnilnik.  

Nanj seveda lahko sedeta dva. 

Ključne besede


Na motorjuBMW CE 02

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Jure Gregorčič

Jure Gregorčič

Novinar - urednik Motorevije

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji