Sedeža uppababy mesa i-size tokrat z odliko!

Otroški varnostni sedeži

Sedeža uppababy mesa in uppababy mesa i-size z odliko prestala ponovni preiskus


Na letošnjem jesenskem testu otroških varnostnih sedežev smo sedežu ameriškega izdelovalca Uppababy mesa v različici brez osnove in z isofix osnovo i-size izmerili vsebnost sredstva proti gorenju TCCP v obsegu, ki močno presega dovoljene vrednosti tega sredstva v igračah.

Po opravljenem testu in po objavi rezultatov smo ugotovili, da izdelovalec sedežev Uppababy sedež na evropskih trgih ponuja v dveh različicah - za celinsko Evropo in za Veliko Britanijo. Za naš test smo sedeže kupili v Veliki Britaniji, kjer pa veljajo drugačni standardi glede vsebnosti škodljivih snovi.

Na zahtevo izdelovalca smo ponovili preizkus vsebnosti škodljivih plinov s sedežema, ki sta namenjena trgom celinske Evrope; preiskus sta sedeža prestala zelo dobro, saj nismo ugotovili prisotnosti sredstva proti gorenju TCCP kot pri prvem preizkusu.
Sedeža sta pri merilu “škodljive snovi” dobila oceni 1,6, kar pomeni tudi močno izboljšano skupno oceno 1,9 oziroma opisno skupno oceno “dobro”.

Povedano drugače: po opravljenem ponovnem preizkusu lahko zatrdimo, da je sedež uppababy mesa v obeh različicah - z osnovo i-size in brez osnove - dober sedež, ki je na našem tokratnem testu dosegel drugo najboljšo oceno izmed 20 preizkušenih sedežev.  Kot smo že napisali, je skrb kupcev, ki so pri nas že kupili ta sedež, povsem odveč.

Objavljamo tudi novo tabelo z rezultati testa:

Ključne besede


AMZSTest otroških varnostnih sedeževotroški varnostni sedeži

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

30

Priljubljenost članka

30

Shrani

Delite s prijatelji