Vabljeni na video delavnico z AMZS

Avto-moto

Člani AMZS, da bodi imeli spomini zvok in sliko, vas v sodelovanju z Nikonom in Škodo vabimo na brezplačno video delavnico v AMZS Center varne vožnje na Vranskem.


Kako se s potovanja z avtomobilom vrniti s polno spominsko kartico dobrih video posnetkov? Kako na varen način pokazati strmino ceste ali dinamiko vožnje? Kako v 30 sekundah pokazati doživetje potovanja svojim prijateljem na družbenih omrežjih in  predvsem - kako varno snemati potovanje? V sodelovanju z Nikonom in Škodo vas vabimo na video delavnico, na kateri boste spoznali zakonitosti, pravila, pa tudi trike in skrivnosti dobrega avtomobilskega videa.

V svetu digitalnih avtocest je multimedijski format sporočanja, katerega osnova je poleg dobre fotografije tudi video, dobil velike razsežnosti. Z nekajsekundnim, premišljeno posnetim videosporočilom je denimo prijatelju lažje in učinkoviteje pojasniti ključno orientacijsko past na poti ali pa družini pustiti navodilo za uporabo določene funkcije ali storitve v avtomobilu. Serijo kratkih posnetkov je ob pomoči katere od številnih aplikacij v nekaj minutah na telefonu ali računalniku mogoče sestaviti v atraktiven kratek video spomin s poti. Danes je mogoče z vsakim kompaktnim fotoaparatom in pametnim telefonom posneti video. A dostopnost in preprostost zajema gibljivih slik in zvoka ne pomeni, da snemanje nima zakonitosti, ki se jih je treba držati, če hočete posneti kakovosten video. Na video delavnici bomo tokrat znova združili izkušnje, tehniko, tehnologijo in varnost.

Škodini trije manekeni

Ljubiteljem fotografije in videa bomo v zeleni kulisi poligona AMZS Centra varne vožnje na Vranskem pred objektive kamer in telefonov postavili tri manekene Škodine prodajne palete: družinsko scalo, najnovejšega križanca kamiqa in klasičnega karavana superba.

Gostje s televizije in videonasveti Cirila Komotarja

Delavnico smo zasnovali tako, da boste udeleženci lahko spoznali vse ključne zakonitosti avtomobilskega videa. Nikon bo znova poskrbel, da boste člani AMZS v roke dobili nekaj najboljših aparatov, ki strežejo z visoko kakovostjo zajema videa. Za strokovne nasvete, tehnične podrobnosti nastavitev in nasvete za snemanje avtomobilskih doživetij bo poskrbel Miha Merljak, ki na TV Slovenija ustvarja oddajo Avtomobilnost. Svoje bogato znanje, moč kreativnosti in nasvete, kako čim bolj učinkovito uporabiti pametni telefon, bo udeležencem delavnice predstavil najbolj uspešen slovenski vloger Ciril Komotar, ki je zgolj s svojimi vlogi na YouTube spletni videoknjižnici prepričal več kot 10 milijonov gledalcev. Ciril bo predstavil tudi nekaj najbolj učinkovitih trikov za hitro obdelavo videa na telefonu. Poleg tega ga boste lahko vprašali, kako narediti čim bolj zabaven in hkrati sporočilen instagram story.

Dve delavnici, dva izziva

Udeležencem avtomobilskega foto-safarija smo pripravili dva vsebinsko ločena tematska sklopa delavnice:

  • na delavnici za snemanje avtomobila boste spoznali pravila in zakonitosti statičnega snemanja zunanjosti in notranjosti ter nekaj pravil snemanja vozniške dinamike,
  • na video delavnici za družbena omrežja boste spoznali trike za snemanje najbolj viralnih videov za družbena omrežja, pri katerih mora biti snemalec tudi režiser.

Naj bo ustvarjanje varno

Nekaj minut bomo na delavnici posvetili tudi pastem uporabe telefona za volanom. Večpredstavnostne vsebine in storitve se v digitalni dobi selijo tudi na avtomobilske zaslone. Zato ne bo odveč nekaj nasvetov o varnem snemanju med vožnjo, da voznik ne zapade v skušnjavo in v ustvarjalni želji za volanom pozabi na svoje osnovno poslanstvo - varno vožnjo. Zato bomo v okviru tokratne video delavnice udeležencem predstavili projekt Ko vozim, ne vlogam, s katerim bi radi v sodelovanju s Policijo in Javno agencijo RS za varnost prometa vsem nadebudnim video zvezdam pokazali, kako nevarno je lahko snemanje med vožnjo, pa tudi, kako to lahko počnemo, da bo varno.

Najboljši videi bodo nagrajeni

Vsi udeleženci bodo svoje najboljše video posnetke predstavili strokovni žiriji, ki jo bodo sestavljali urednik Motorevije Blaž Poženel, novinar Jure Gregorčič, predstavnik podjetja Nikon Slovenija Tomo Vrešak in predstavnik znamke Škoda. Žirija bo izbrala najboljše tri posnetke ali objave z delavnice, ki jih bomo nagradili s privlačnimi nagradami. Najboljših 20 video posnetkov bomo objavili tudi na spletni strani Motorevije in najboljše videoobjave delili na AMZS družbenih omrežjih, v decembrski številki Motorevije pa bo objavljen tudi nasvetni članek o snemanju avtomobilov, v katerem bo objavljena tudi zmagovalna fotografija z delavnice.

Kdaj, kje in kako?

Videodelavnica AMZS Motorevije, Nikona in Škode bo potekala v soboto, 30. novembra, v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Začeli bomo ob 10. uri in končali okoli 13. ure.

Vsi člani AMZS se na videodelavnico lahko prijavite s prijavo na elektronski naslov motorevija@amzs.si: v naslov sporočila vstavite geslo “Prijava na videodelavnico”. 

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

 

Število udeležencev je omejeno, zato pohitite. S seboj lahko prinesete svoje kamere in telefone, za preskus pa bodo na voljo tudi Nikonovi fotografski aparati.

Ključne besede


MotorevijaAMZS članstvodelavnicavideo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji