Avtomobilski vikend - kilometri spominov in doživetij!

Vsebino omogoča skupina Emil Frey

Emil Frey, dinamični avtosalon: družinski spektakel mobilnosti, je na široko odprl vrata

Največji avtomobilski dogodek letošnjega leta in prvi tovrstni Emil Frey dinamični avtosalon, na katerem je mogoče razstavljene avtomobile tudi preskusiti, je celi Sloveniji na široko odprl vrata vozniškega doživetja. Prvi vtisi z asfalta, terenskega poligona, pa prevojev in drsnih površin AMZS centra varne vožnje na Vranskem, ki gosti ta družinski spektakel mobilnosti, so naravnost navdušujoči. Zakaj? Zato, ker ljudje uživajo v razkošju avtomobilske vsebine 12 znamk, ker uživajo v vozni dinamiki, v oprijemu terencev, v hipnem potisku električnih eleganci najdražjih in lepoti najlepših avtomobilov. Smeh, navdušenje, dvignjeni palci, osupli obrazi ob pospeševanju in prikimavanje ob suverenem pospeševanju na mokrem klancu, ki svojo zglajeno površino na pragu poletja pod kolesi efekt zglajenega snega. Pa neverjetni pogledi ob zavedanju, kako suvereni so Alfa Romeo, Abarth, Citroën DS, Fiat Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot pri reševanju vozniških napak in preprečevanju nesreče. 

Foto: Družinski praznik mobilnosti 

V polnem zamhu poteka avtomobilski vikend, ki ga je vredno doživeti v vsej njegovi pestri vsebini. Na svoj račun boste prišli vozniški zanesenjaki, ljubitelji sodobne tehnologije in vsi tisti, ki vas zanima, kaj ponuja prihodnost osebne mobilnosti. Svojevrsten unikum tega dinamičnega avtosalona pa je zagotovo prvoosebno doživetje testnih voženj in avtomobilskih odgovorov, ki jih na cesti preprosto ni mogoče dobiti na tako doživet ter hkrati varne način. V skupini Emil Frey tokrat celi Sloveniji ponujajo natančen vpogled v tehniko, varnost, vozne zmogljivosti in praktičnost kar sedemdesetih najnovejših avtomobilov. Ob tem pa ne gre spogledati dejstva, da bodo obiskovalci z vsemi temi avtomobili odkrili tudi nova znanja in spoznanja ter se iz AMZS centra varne vožnje na Vranskem zagotovo odpeljali kot boljši oziroma varnejši vozniki. 

Veščine vozniškega znanja in vsebine sodobne mobilnosti pa so deležni tudi najmlajši obiskovalci, ki imajo svoj poligon! 

Slovenske avtomobilske premiere 

Svojevrstno pašo za oči in občutek predstavlja preproga zvezdnikov, avtomobilska Slovenija pa je na tem dogodku bogatejša za nove modele avtomobilov, ki so premierno zapeljali na slovenske ceste. Pridite in med prvimi spoznajte Citroënovega prijatelja mobilnosti za vsak žep in ulico AMI AMI Tonic in AMI Cargo. Mercedes-benz na salonu prvič predstavlja dva razkošna električna cestna terenca EQE SUV, EQS SUV. Peugeot je na preprogo zvezdnikov pripeljal svojega elegantnega in vozniško impresivnega Peugeota 508 PSE, ki osupne tudi z zmogljivostmi. Slovenski vozniki imajo prvič priložnost sesti še za volan električnega Evropskega avtomobila leta, Jeepa Avengerja. Na salonu pa jih čaka tudi nova hibridna Alfa Romeo Tonale PHEV ter prenovljeni Alfa Romeo Giulia in Stelvio. Prve dni salona pa je s svojo iskrivostjo in odzivnostjo mnogo voznikov prepričal novi električni Abarth 595e, ki je električni pogon naučil peti. Bero italijanskih premier pa zaokrožuje še praktični Fiat e-Doblo.

Preproga avtomobilskih zvezdnikov.

Neposredno, iskreno in prepričljivo …

… izkušnjo so že dobili prvi obiskovalci salona, ki so navdušeni izstopali iz testni avtomobilov. Sedem vozniških modulov nazorno pokaže vse prednosti različnih pogonov, varnostne opreme, učinkovitosti, zmogljivosti in udobja. Govorili smo s številnimi vozniki, ki so na salon prišli tudi izbrat svoj novi avtomobili, in nam v en glas zatrjevali, da je to dogodek, ki bi moral postati stalnica, saj nikjer drugje do sedaj na enem mestu niso preizkusili toliko različnih avtomobilov, in hkrati dobili neposredno primerjavo različnih avtomobilskih značajev. Težko si je predstavljati elegantna, da elegantna Mercedes-Bneza GLC in GLE s tako lahkoto, suverenostjo in udobjem premagujeta terenski poligon. Veliko je bilo navdušenje nad uglajenostjo elektrificiranega, klenega Jeepa Wranglerja. 

Slovenija za volanom aktualnega Evropskega leta - Jeepa Avengerja.


Pri vozniški dinamiki in krotenju bočnega zdrsa voznike navdušuje vzorno vodljiva Alfa Romeo giulia ter izjemno udoben Citroën C5 x. Cestno izkušnjo na novo raven postavlja znamka DS s svojo izjemno eleganco. Številne je osupnila tudi brezkompromisna odločnost Peugota 408 in natančnost njegovih čutil pri preprečevanju prometne nesreče. Trenutki resnice pred naletno tarčo modula preskusa varnostnih sistemov suvereno razrešuje tudi Hondin Civic, iz katerega so vozniki izstopali izjemno navdušeni. Zelo obiskan je tudi park cestnih terencev, kjer med drugimi svojimi terenskimi lastnostmi in učinkovitostjo blest tudi najnovejši Mitsubishi Eclipse Cross PHEV 4x4 s prepletom dveh zgodb, ki vas popeljeta v novo prihodnost. Tukaj se japonska tradicionalna kakovost združi s prihodnostjo v odličnem priključnem hibridu, ki se ne boji razritega makadam, zime in strmine. 

Pri vozniški dinamiki in krotenju bočnega zdrsa voznike navdušuje vzorno vodljiva Alfa Romeo giulia.

Družinska nedelja za volanom!

Dobrodošli torej za volanom! Pridite na dinamični salon. Še je čas, da doživite avtomobilsko prihodnost na najbolj neposredne način v številnih novih in zelo raznolikih avtomobilih dvanajstih avtomobilskih znamk skupine Emil Frey. Družinska avtomobilska nedelja vabi, da skupaj izberete svoj novi avto!

Odličen obisk. 

Fotosprehod po vozniških modulih: 

ELEKTRIČNA IZKUŠNJA 

Na tem modulu boste lahko preskusili vse prednosti in zanimivosti električnega pogona. Zveznost pospeška s hipno dostavo navora na kolesa in izjemno uglajeno vožnjo ter lahkotno upravljanje oziroma zaviranje z elektrodinamičnim pogonom, ki žanje energijo pojemka in jo kot elektriko vrača v akumulatorsko shrambo. 

ZABAVNI PARK CESTNIH TERENCEV

Na makadamski gorski stezi z večjimi neravninami, globljimi prekopi, jamami in prečnimi nakloni boste lahko preskusili zmogljivosti cestnih terencev in križancev ter prednosti štirikolesnega pogona oziroma elektronskih sistemov za pomoč pri premagovanju strmin. Po tem preskusu boste cestne terence videli čisto drugače - ne le kot avtomobile, iz katerih se vidi bolje in v njih lažje sede. 

PRIMERJAVA POGONOV

Na spolzki površini pri vzpenjanju v klanec boste lahko preskusili ključne razlike med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom na letnih pnevmatikah. Zanimiv preskus je odlična vaja tudi za pridobivanje natančnih vozniških občutkov …

PRESKUS VARNOSTNIH SISTEMOV

Vozniki preskušajo akttivne varnostne sisteme. 

Zelo zanimiv preskus, v katerem se boste prepričali, kako avto s svojimi očmi - radarskimi tipali, kamero in drugimi tipali - zmore preprečiti nalet v drugo vozilo, ki ga predstavlja najsodobnejša naletna tarča. Tu boste lahko zaviranje v sili v nadzorovanem okolju prepustili umetni inteligenci. V drugem delu boste lahko preizkusili še temeljna sistema aktivne varnosti - ABS zavore in ESC sistem nadzora stabilnosti. 

BOČNI ZDRS

Izguba nadzora nad avtomobilom, ki se največkrat zgodi z bočnim zdrsom, lahko vodi v hudo prometno nesrečo. Na tem preskusu boste doživeli aktivno pomoč sistema ESC in v nadzorovanih okoliščinah dodatno izpilil svoje vozniške veščine pri stabilizaciji avtomobila. Zelo poučna in zabavna izkušnja, ki veliko pove tudi o podvozju in krmiljenju avtomobila. 

TESTNE VOŽNJE NA CESTI

Cesta in promet sta naravno okolje vsakega serijskega avtomobila. Tam voznik za volanom novega avtomobila dobi vse najbolj pomembne in najbolj pristne občutke vsakodnevne mobilnosti. Na testnih vožnjah boste občutili razlike med posameznimi modeli in karoserijskimi različicami ter pogoni. Videli boste, kako so avtomobili pregledni, udobni in tudi pametni oziroma odzivni.

TERENSKA VOŽNJA

Na terenskem poligonu se boste lahko prepričali, kaj zmorejo pravi avtomobilski alpinisti, ko pod kolesi izgine cesta. Prečili boste vodno oviro, speljevali v blatu in plezali preko strmine - ter spoznali, da je tudi vožnja pri hitrosti pešca lahko izjemno atraktivna. Na tem modulu boste lahko preskusili še zakonitosti varnega prevoza tovora in prtljage oziroma spoznali zanimive prostorske ter praktične razlike med karoserijami enoprostorneža, karavana, cestnega terenca in poltovornjaka oziroma pick-upa.

Smeh, navdušenje, dvignjeni palci, osupli obrazi ob pospeševanju in prikimavanje ob suverenem pospeševanju na mokrem klancu, ki svojo zglajeno površino na pragu poletja pod kolesi efekt zglajenega snega.

 

Ključne besede


FiatHondaAlfa romeoPeugeotCitroenAbarthMitsubishiDSEmil FreyEmil Frey dinamični avtosalon

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

65

Priljubljenost članka

65

Shrani

Delite s prijatelji