#Srečanja: Odzivni, prijazni in profesionalni

Pogovor

Ajda Gorenc, članica AMZS


Ajda Gorenc, ki se na domačiji v Grosupljem ukvarja z rejo in prodajo tekmovalnih kasaških konj, je članica AMZS več kot 10 let. S soprogom sta se včlanila v AMZS po neprijetni izkušnji v Italiji, ko sta se morala zaradi okvare alternatorja znajti, kot sta vedela in znala. Odkar imata članstvo Plus, ki zagotavlja tudi pomoč na cesti v tujini, sta na cesti pomirjena.

Na pogovor smo vas povabili zaradi vaše pozitivne izkušnje z AMZS. Jo lahko opišete?

Soprog je imel navsezgodaj zjutraj, ko se je odpravljal v službo, težave z avtomobilom. Sposodil si je mojega, poklical AMZS in kmalu je bilo vlečno vozilo na dvorišču. Voznik je bil izredno prijazen. Kar je največ, kar lahko ponudi v taki situaciji. Pokvarjen avto je odpeljal k najinemu mehaniku v Novo mesto. Pozneje smo ugotovili, da se je pokvaril štirikolesni pogon xDrive.

Kaj ste se iz izkušnje naučili?

Da ti AMZS pomaga v težavah. Pri tem pa ste izredno odzivni, prijazni in profesionalni.

Je bilo to prvič, da ste poklicali na pomoč AMZS?

AMZS vlečno vozilo naju je rešilo tudi, ko sva se peljala po avtocesti proti Novemu mestu in so se pojavile težave s hladilno tekočino.

Komu bi priporočili AMZS članstvo?

AMZS članstvo priporočam predvsem tistim, ki so veliko na cesti, tudi v tujini.

Ali ste vedeli, da ... 
AMZS pomoč na cesti v tujini vključuje celotno Evropo in tudi Severno Afriko in Bližnji vzhod.

Od kdaj sta s soprogom člana AMZS in kakšno članstvo imata?

Člana sva že 13 let, imava pa družinsko članstvo Plus.

Zakaj ste se sploh včlanili v AMZS?

Po tistem, ko nama jo je sredi Italije zagodel alternator in sva se morala znajti, kot sva vedela in znala, sva se včlanila v AMZS. Veliko časa preživiva na cesti, zato se nama je to zdela smiselna in prava odločitev. Za razliko od zavarovalnic je članstvo vezano na osebo in ne prevozno sredstvo in to nama je zelo pomembno. Poleg osebnih avtomobilov imava tudi kombi, s katerim tudi v tujino voziva tekmovalne konje.

Poznate vse prednosti in ugodnosti AMZS članstva?

Vseh ne poznam, sem pa na AMZS že peljala avto na uravnoteženje pnevmatik in pri tem izkoristila članski popust. Kupila sem tudi vinjeto po ugodnejši ceni.

Koliko kilometrov naredite letno?

Skupaj z možem narediva približno 40.000 kilometrov na leto, od tega mož prevozi okoli 30.000 kilometrov, saj se vozi na delo v Novo mesto. Jaz delam doma na kmetiji, a ko se ponudi priložnost, rada sedem za volan.

Kako bi se ocenili kot voznico?

To je precej nehvaležno vprašanje, a menim, da nisem slaba voznica in da se na cesti dobro znajdem. Živimo na vrhu hriba, kjer je treba biti pozimi precej spreten na zasneženi in poledeneli cesti. Tudi osnovne stvari na avtomobilu znam postoriti, npr. namestiti snežne verige.

Kaj vas na cesti oziroma v prometu najbolj moti?

Neumikanje s prehitevalnega na vozni pas na avtocesti, kar zmanjšuje pretočnost prometa in ustvarja umetne zastoje.

Kako si predstavljate mobilnost prihodnosti?

Predvsem menim, da bo na cesti veliko več hibridnih avtomobilov. Ali navadnih hibridov, priključnih, ali pa celo popolnoma električnih avtomobilov. Glede na to, da je vedno več avtomobilov na cesti, bi bilo še bolj pametno razmišljati, kako urediti večjo pretočnost, pa tudi omogočiti hitrejši in boljši javni prevoz. Tako bi naredili okolju bolj prijazen promet.

Kaj v prihodnosti pričakujete od AMZS?

Nič več kot sedaj. Prijaznost in odzivnost.

Imate tudi vi zanimivo izkušnjo z AMZS? Delite jo z nami in ostalimi člani AMZS: pišite na naš elektronski naslov clanstvo@amzs.si ali motorevija@amzs.si.

Ključne besede


Motorevijapomoč na cestiSrečanjaAMZS članstvovarna mobilnostprometna varnost

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji