Vabljeni na brezplačno fotodelavnico z AMZS Motorevijo, Nikonom in Škodo

Avto-moto

Kako do vrhunske fotografije?


Kako narediti najlepšo fotografijo ali foto-zgodbo avtomobila? Kako fotografirati avto za prodajni oglas, za spomin, za osebni arhiv ali za deljenje s prijatelji? AMZS Motorevija, Nikon in Škoda vas vabimo na fotografsko delavnico, na kateri boste spoznali fotografske zakonitosti, pravila, pa tudi trike in skrivnosti fotografiranja avtomobilov.

Drage bralke in bralci, pozor:
vsa razpoložljiva mesta na foto delavnici so že zasedena, zato ne sprejemamo več prijav.
Zaradi velikega zanimanja bomo delavnico enkrat v prihodnosti ponovili.

V svetu digitalnih avtocest je multimedijski format sporočanja, katerega osnova je seveda dobra fotografija, dobil velike razsežnosti. Kako pomembna je danes fotografija na vseh ravneh komunikacije, dovolj nazorno kaže bliskovit razvoj vse zmogljivejših kamer v pametnih telefonih.

A tudi najzmogljivejše kamere v najnovejših pametnih telefonih praviloma niso kos vsem svetlobnim in kompozicijskim izzivom, ki jih pred fotografa lahko postavi preprosta naloga fotografiranja avtomobila. Pametni mobilniki so sicer vselej pri roki, a za zares zares lepo fotografijo je vseeno bolje poseči po pravem fotografskem aparatu.

Škodini trije manekeni

Ljubiteljem fotografije bomo v zeleni kulisi zgornjega dela poligona AMZS centra varne vožnje na Vranskem pred objektiv postavili tri manekene Škodine prodajne palete: novo družinsko scalo, uporabnega karoqa in cestno-terenskega prvaka kodiaqa.

Celovit avtomobilski foto pristop

Delavnico smo zasnovali tako, da boste udeleženci lahko spoznali vse ključne doktrine avtomobilske fotografije. Ob pomoči Nikonovih fotografskih strokovnjakov boste spoznali tehnično plat uporabnih nastavitev fotoaparata, s članoma redakcije Motorevije pa boste lahko pogledali v zakulisje novinarske avtomobilske fotografije in dobili številne praktične in vsebinske nasvete ter trike dobre avtomobilske fotografije.

Avtomobilska fotografija ponuja veliko izzivov.

Tri delavnice, trije izzivi

Udeležencem avtomobilskega foto-safarija smo pripravili tri vsebinsko ločene tematske sklope delavnice:

na delavnici za fotografiranje avtomobila za prodajo boste spoznali pravila in zakonitosti statičnega fotografiranja zunanjosti in notranjosti,
na delavnici za dinamično fotografiranje boste skušali ujeti pravi fotografski trenutek avtomobila v gibanju na AMZS poligonu terenske vožnje,
na fotografski delavnici za družabna omrežja boste spoznali trike za najbolj odmevno fotografijo avtomobila za družabna omrežja.
Škoda kodiaq RS

 

Najboljše fotografije bodo nagrajene

Vsi udeleženci bodo svoje najboljše fotografije na željo predstavili strokovni žiriji, ki jo bodo sestavljali urednik Motorevije Blaž Poženel in novinar Jure Gregorčič, predstavnik podjetja Nikon Slovenija Tomo Vrešak in predstavnik znamke Škoda. Žirija bo izbrala najboljše tri fotografije z delavnice, ki jih bomo nagradili s privlačnimi nagradami. Najboljših 20 fotografij bomo objavili tudi na spletni strani Motorevije in na AMZS družbenih omrežjih, v septembrski številki Motorevije pa bo objavljen tudi nasvetni članek o fotografiranju avtomobilov, v katerem bo objavljena tudi zmagovalna fotografija iz delavnice.

Kdaj, kje in kako?

Fotodelavnica AMZS Motorevije, Nikona in Škode bo potekala v četrtek 8. avgusta v AMZS centru varne vožnje na Vranskem. Začeli bomo ob 16. uri in končali v mraku, ko lahko nastanejo najlepše fotografije.

Vsi člani AMZS se na fotodelavnico lahko prijavite s prijavo na elektronski naslov motorevija@amzs.si: v naslov sporočila vstavite geslo “Prijava na fotodelavnico”.

Število udeležencev je omejeno, zato pohitite. S seboj lahko prinesete svoje kamere, za preskus pa bodo na voljo tudi Nikonovi fotoaparati.

Na delavnici boste lahko preizkusili tudi zelo zmogljiv fotoaparat Nikon Z6 s katerim ustvarjamo multimedijske vsebine Motorevije.

 

Ključne besede


Škodaškoda karoqškoda kodiaqškoda scalaNikon

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji