Dobrodošli na avtomobilski rdeči preprogi!

Vsebino omogoča skupina Emil Frey

Vabljeni na druženje z avtomobilskimi zvezdniki Emil Frey dinamičnega avtomobilskega salona.

Največji letošnji slovenski avtomobilski dogodek Emil Frey dinamični avtosalon bo v AMZS centru varne vožnje na Vranskem od 2. do 4. junija ponudil pravi spektakel, na katerem se bodo, kot se za tak dogodek spodobi, v soj žarometov in vrtinec zloščene pločevine pripeljali tudi čisto pravi avtomobilski zvezdniki - ikone, legende in premierni modeli, med katerimi bodo nekateri sploh prvič zapeljali pred slovensko občinstvo. 

Sanje, čustva, strast, tradicija, napredek in surova moč 

Vse to bo obiskovalcem Emi Frey dinamičnega salona ponudila rdeča preproga, po kateri se bodo ob in med zvezdniki lahko sprehodili tudi obiskovalci.

Spektakel mobilnosti in tehnologije, na katerem bo nastopilo kar 12 avtomobilskih znamk in 3 znamke gospodarskih vozil, se seveda ne more zgoditi brez posebne razstave na rdeči preprogi. Skupina Emil Frey je poskrbela, da bo rdeča preproga res zažarela v vsej svoji tehnološko oblikovni razsežnosti vozil, ki bodo na njej dobila svoje mesto. Gre za avtomobile in tovornjake, ki so zelo posebni po svojih zmogljivostih, tradiciji, obliki in statusu zvezdnika - vsak na svojem področju mobilnosti. 

Dobrodošli na rdeči preprogi Emil Frey dinamičnega avtosalona. 

Slovenska premiera dveh unikatov

Na rdeči preprogi bosta slovensko premiero doživela tudi dva zelo posebna avtomobila; Citroën Ami in Abarth 595e. Oba predstavljata poseben navdih in poklon bogati tradiciji na izjemno inovativen ter oblikovno drzen način.

AMI poln nazorov in rešitev sodoben mikrourbane mobilnosti se vrača kot stari prijatelj. 


Slovenija bo spoznala najnovejšo interpretacijo starega prijatelja dostopne in uporabne mobilnosti - Citroënovega električnega AMI-ja. Citroën AMI je znanilec urbane mobilnosti, ki avtomobilsko varnost in uporabnost predstavlja kot koncept ulicam prilagojene mikromobilnosti. AMI je legenda, ki s svojo električno reinkarnacijo odpira čisto nov avtomobilski format; zanj nobeno parkirišče ni premajhno, nobena ulica preozka, hkrati pa v njem noben deževni dan ni moker kot na skuterju ali kolesu. Vsak prevožen kilometer je z energijo iz hišne vtičnice smešno poceni in nobena razdalja v mestu nedosegljiva. Kot tak AMI nima konkurence na štirih kolesih. 
Druga slovenska premiera na rdeči preprogi pa odpira čisto nov list zgodovine v klasični enciklopediji avtomobilskih klasikov. Sanje Carla Abartha o koncentratu avtomobilskega doživetja bo v prihodnost novih razsežnosti učinkovitih zmogljivosti popeljal Abarth 595e. Majhen, a hudimano hiter in zmogljiv električni športnik, ki zna švigati v tišini ali pa glasno zapeti kot njegovi “strupeni” bencinski bratje. 
Oba zvezdnika majhnega formata, a velikih src sta posebneža novega časa, ki pa bosta imela na rdeči preprogi kljub svoji premierni predstavitvi zelo hudo konkurenco. 

Druga slovenska premiera na rdeči preprogi - Abarth 595e - pa odpira čisto nov list zgodovine v klasični enciklopediji avtomobilskih klasikov.

Avtomobilska zvezda severnica

Posebno mesto na redči preprogi bo imela tudi avtomobilska zvezda severnica - Mercedesova zvezda, ki že več kot stoletje odseva napredek in ostaja merilo galaktikov visokega razreda. Na preprogi slavnih vas bosta pričakala oba najpametnejša, tehnološko najrazkošnejša in oblikovno izjemno čutna zvezdnika - sloviti Mercedes-Benz razreda S in njegov električni glasnik prihodnosti Mercedes-Benz EQS.

Mercedes-Benz EQS

To, kar ta dva avtomobila poosebljata s prvovrstnim vozniškim udobjem in ponujata na potovanju v prvem razredu avtomobilskih doživetij, bosta na strani športne elegance in vrhunskih zmogljivosti dopolnila klasična kupeja: roadster Mercedes-Benz SL ter štirivratni atlet visokega razreda Mercedes AMG GT. To je avto, ki brez težav sprejme izziv stotink na stezi ali pa levem pasu nemške avtoceste postavlja merila varnosti in udobja v najvišjem hitrostnem razredu. Mercedesova bogata bera ikon seveda premore tudi stroje, ki se ne zmenijo, kaj jim pot pripelje pod kolesa. Na zvezdniški rdeči preprogi bosta pozornost žela tudi legendarna zvezdnika, močnejša od časa in čvrsta kot granit. To sta terenska garača, ekspedicijska raziskovalca brezpotij in zavetnika oprijema, Mercedes-Benz razreda G in Mercedes UNIMOG. Ste kdaj sedli v njuno mehansko kraljestvo? To morate doživeti!

Visokotehnološka kabina Mercedesa EQS SUV, ki se ob vsej žlahtnosti ne boji zapeljati na drugo stran robnikov.

Pravo nasprotje obeh legendarnih terencev pa predstavlja novi električni Mercedes-Benz EQS SUV, ki bo v Sloveniji premierno predstavljen prav na rdeči preprogi tega avtomobilskega spektakal. Mogočna skulptura, ki izpili zračne tokove, neslišen potisk silovite moči prežeta z učinkovitostjo tehnološke premoči upravljanja z energijo.

Izpiljena učinkovitost in tehnološka mogočnost - Mercedes-Benz EQS SUV

To je najbolj razkošen cestni terenec rdeče preproge, ki električno mobilnost postavlja na raven protokolarnega doživetja brez kompromisov glede varnosti in udobja. Ob tem pa ne gre pozabiti, da je to še vedno tisti Mercedes, ki se ne boji snega, ki se ne boji vleke, a vse to zmore na najbolj eleganten način. Ne boste ga zgrešili, boste pa ob njem obstali in občudovali njegovo izjemnost.

Ste se kdaj dotaknili Alfe, s katere niste mogli odtrgati pogleda. Ne? Pridite, poglejte in začutite! 

Športno srce

Avtomobilska rdeča preproga bi zagotovo izgubila nekaj odtenkov svoje rdeče strasti, če na njej ne bi bilo Alfe Romeo. Da zna športno srce biti tudi v teh negotovih časih in da znata zven in potisk motorja še vedno prebuditi vozniško strast, bodo dokazovale italijanske lepotice legendarne avtomobilske znamke iz Areseja, ki znajo združiti strasti legendarnih serpentin Stelvia, jamstvo karoserijske lepote in zagotovilo vozniške popolnosti zelene deteljice najhitrejših Alfinih manekenk z oznako quadrifoglio. Ste se kdaj dotaknili Alfe, s katere niste mogli odtrgati pogleda. Ne? Pridite, poglejte in začutite! 

Sveti gral avtomobilske svobode

Glede Jeepove terenske tradicije ne gre izgubljati besed: ime Jeep je še vedno sinonim za vse zmogljive terenske avtomobile. Za laike so vsi avtomobili s štirikolesnim pogonom in višje postavljeno karoserijo džipi - stroji, s katerim lahko zaviješ z asfalta v sneg in blato ali pa se z njimi odpraviš v puščavo oziroma na pot čez drn in strn.

Jeep je globalni avtomobilski zvezdnik, avtomobilski Indiana Jones.

Jeepov kult je na stari celini zgradil v vojni vihri izdelani avtomobilski general Willys, ki se je izkrcal na krvavih normandijskih plažah v dnevu D in na čelu zavezniških čet pomagal osvoboditi ter nato tudi obnoviti v vojni porušeno Evropo. Jeep je globalni avtomobilski zvezdnik, avtomobilski Indiana Jones, ki bo zapeljal tudi na rdečo preprogo letošnjega največjega avtomobilskega dogodka v Sloveniji. Jeep Gladiator v tržno areno vstopam kot posebnež in kot zvezdnik, ki - tudi ko pod kolesi zmanjka ceste - ponuja neomajno avtomobilsko svobodo, kar je Jeepov sveti gral mobilnosti. 

Ob njem velja omeniti še eno slovensko premiero čisto posebnega Jeepa - električnega Avengerja, prvega svoje vrste. Aktualni Evropski avto leta je že postal zvezdnik, ki izpodbija mit, da električni pogon ne sodi onstran robnikov.

 Šport in šarm avtomobilske Francije 

Avtomobilske Evrope si noben pravi poznavalec, zanesenjak ali vozniški hedonist ne more zamisliti brez francoskega šarma. Zato tudi rdeča preproga ne more biti brez pregovorne ekstravagance avtomobilske Francije. Peugeot, levji kralj mobilnosti, bo na njej podčrtal svojo bogato vez z motošportno tradicijo. Peugeot je kremplje vedno najprej nabrusil tam, kjer so se rojevali prvaki. Zato vas bo tokrat na rdeči preprogi počakala čisto prava rally specialka Peugeot 208 rally 4 in njen predstavnik civilne družbe v najbolj divji in učinkoviti različici - priključno-hibridni Peugeot 508 PSE, ki bo v prenovljeni izvedbi prav tako premierno predstavljen v Sloveniji. To je avtomobil, ki prednosti dveh energetskih svetov postavlja v kontekst zmogljivosti. Pred sprehodom po rdeči preprogi si v spletni videoknjižnici YouTube poiščite in oglejte Peugeotov epski vzpon na Pikes Peak - tisti stari iz leta 1988 in novejši iz leta 2017. Potem pa stopite pred Peugeota 508 PSE in si ga oglejte z vseh zornih kotov. 

Peugeot 508

Prefinjenost najbolj čutnega potovanja v svet avtomobilske domišljije, v kateri štejejo tudi dotiki, vonj in tisti poseben občutek Pariza, bo na rdečo preprogo pripeljal DS. To je predstavnik avtomobilskih zvezdnikov, pri katerem šteje čisto vsaka podrobnost - šiv, urni kazalec, kristalna prizma in celo zloščen karbon. To je znamka avtomobilskega državniškega protokola Francije, v kateri asfalt postane žamet. 

Prefinjenost občutkov - DS automobiles

Junaki preskrbe, napredka in dolgih prog ter težkih tovorov

Zvezdniki prvega Emil Frey dinamičnega avtomobilskega salona bodo tudi predstavniki gospodarskih vozil, brez katerih se svet, ki ga živimo, ustavi. Znana ponarodela slovenska popevka o kamionu kot domu opeva naporen, a doživet svet teh velikanov; da je sodoben logistični dolgoprogaš res lahko tudi vrhunski dom in postelja, se boste prepričali v najnovejšem, vrhunsko opremljenem in pametnem Mercedesovem vlačilcu Actrosu L Edition 3.

Novi ACTROS L - Slovenski tovornjak leta 2023

Predstavljajte si vozniški predsedniški apartma, ki je zmožen prek celine na najbolj varen oziroma učinkovit način prepeljati še 40-tonski tovor. Če kdo še ne verjame, da bodo tudi logistični orjaki postali tihi, povsem čisti in se začeli poslavljati od dizelskih motorjev, bo tokratni avtomobilski spektakel pokazal najnovejšo generacijo elektrificiranih tovornjakov in dostavnikov. Neslišni eActros osupne s svojo lahkotnostjo in odzivnostjo.

Pridite po odgovore, pridite po spomine, oglejte si avtomobilsko prihodnost

Avtomobilski zvezdniki na rdeči preprogi Emil Frey dinamičnega avtosalona so čisto pravi zvezdniki, ki pa bodo tokrat na voljo le vam in vašim fotoaparatom. Dostop do njih je preprost in brezplačen, le kliknite na to povezavo, da dobite vstopnico, ki vas bo pripeljala v vrtinec tehnologije, zmogljivosti in vrhunske avtomobilske mode. Dobrodošli! Uživajte ob najboljšem, kar danes ponuja avtomobilski svet.

Mercedes-Benz G - močnejši kot čas.

Pod do sanjskega avtomobila mimo lastniškega stroškovnika!

Po srečanju z zvezdniki rdeče preproge in ostalimi avtomobili Emil Frey dinamičnega avtosalona se bo vredno vprašati tudi o tem ali je morate biti res lastnik sanjskega avtomobila. Zato bo na spektaklu vredno zaviti tudi po informacije o novi platformi mobilnosti Free2move, ki ob pomoči mobilne aplikacije in spletne platforme omogoča tako posameznikom kot podjetjem, da v nekaj enostavnih korakih najamejo vozilo, ki ga potrebujejo. S svojimi storitvami Free2move ponuja nabor pametnih storitev mobilnosti, ki so dostopne in na voljo za vsakogar. Trenutno so na voljo kratkoročni in dolgoročni najemi v bodoče pa se bo nabor storitev razširil na souporabo vozil, prevoza, vozila na zahtevo, rezervacije parkirnih mest, upravljanja električnih polnilnih postaj, upravljanja in souporabe voznega parka za poslovne namene ter svetovanje na področju e-mobilnosti. Gre za izjemno inovativno rešitev osebne mobilnosti za vse tiste, ki jim več kot lastništvo avtomobila pomeni svoboda pri izbiri avtomobila za točno določen namen glede na raznolikost življenjskega sloga: avto za prosti čas, avto za potovanje, avto za slovesnost, avto za mesto …

Ključne besede


MercedesAlfa romeoPeugeotCitroenJeepDSEmil FreyEmil Frey dinamični avtosalon

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji