#Srečanja: Dogodivščine s fičkom

Pogovor

Alenka Medved, članica AMZS


Z Alenko Medved smo se srečali v vasi Sibno pri Radečah. Po dobri uri vožnje iz Ljubljane naju je s snemalcem na koncu ovinkaste gozdne ceste čakal prelep razgled na vas in odlično ohranjenega fička. Dolgoletna članica AMZS živi z možem in dvema otrokoma na domačiji, ki šteje skoraj 200 let. Je velika ljubiteljica starodobnikov. Med tednom dela kot inštruktorica v šoli vožnje in kuharica, prosti čas pa izkoristi za raziskovanje okoliških cest s svojim fičkom.

Na pogovor smo vas povabili zaradi vaše zanimive izkušnje z AMZS.

Lani smo se s klubom Tornado Izlake odpravili na tridnevni izlet s starodobniki. Prvi dan je šlo vse po načrtu, drugi dan pa se je zataknilo. Vozili smo v koloni, ko je v mojem fičku kar naenkrat nekaj zaškrtalo – takoj sem vedela, da nekaj ni v redu. Po pregledu mehanikov iz kluba je bilo hitro jasno, da fičko poti ne bo mogel nadaljevati, kolona pa bo šla naprej brez mojega starodobnika. Poklicala sem AMZS, se sprijaznila s situacijo in presedla v drug avto. Nato pa presenečenje – klic AMZS mehanika, da bo avto popravil in ga vrnil nazaj že čez dobri dve uri! Od presenečenja nisem mogla verjeti svojim ušesom. Mehanik je našel rezervni del, ki se je odlomil, in uspel popraviti mojega fička. Dve uri pozneje sem bila že nazaj v koloni, z nasmehom do ušes. Še danes ne morem verjeti, da so mi ga uspeli tako hitro popraviti in mi omogočili, da sem se na izletu še naprej vozila s svojim avtom.

Koliko časa ste že članica kluba starodobnih vozil Izlake? 

Članica sem, odkar imam fička, zdaj bo četrto leto.

Kateri fičko se skriva v vaši garaži in zakaj prav ta?

Zastava 750S. Ta avto sem kupila bolj po naključju; prijateljica je praznila garažo in rekla, da bo pristal na odpadu, če ga ne odpeljem – pa sem ga. Na začetku je tudi pri meni nekaj časa stal v garaži, potem pa sem ga peljala na servis in zamenjala vse, kar se je zamenjati dalo. Danes ima moj fičko nove pnevmatike, na novo je pobarvan, ima nove zavore. Vse deluje, tako kot mora. Pelje se pa tudi do 70 km/h, verjetno tudi več, a tega ne bi rada poskušala.

Zakaj ste se včlanili v AMZS?

Pravzaprav kar tako, za vsak slučaj. Do te situacije nikoli prej nisem potrebovala pomoči na cesti. Je pa dobro vedeti, da se lahko na nekoga zaneseš, če se kar koli zgodi.

Koliko časa ste že članica in katero članstvo imate?

Članica sem že približno 15 let in imam osnovno članstvo.

Kako bi opisali sebe kot voznico?

Oh, včasih sem bila adrenalinska voznica, zdaj pa so te časi mimo in vedno vozim po predpisih in umirjeno. Drugače pa zelo rada vozim, sem kar nesrečna, če za volan sede mož (smeh).

Kaj pričakujete od AMZS v prihodnosti?

Če bo tako ostalo, kot je bilo do sedaj – bo super. Ne dvomim v vaše delo.

 

Ali ste vedeli, da ...
AMZS pomoč na cesti nima omejitev glede starosti vozila. AMZS članstvo je namreč vezano na voznika, zato lahko AMZS pomoč na cesti koristijo tudi vozniki, ki vozijo starejša vozila oziroma starodobnike.

Ključne besede


pomoč na cestiSrečanjaAMZS članstvočlan AMZSfičkoAlenka Medved

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji