#Srečanja: Najlepše darilo za rojstni dan

Pogovor

Lovro Kveder, član AMZS


Lovro Kveder si bo 18. rojstni dan med drugim zapomnil po treh stvareh: opravil je vozniški izpit, registriral svojo katrco in se včlanil v AMZS. Ko se odpravi na daljšo pot, naj bo to v Sloveniji ali na tujem, preveri, da ima člansko kartico vedno pri sebi.

Od kdaj ste član AMZS?

Član AMZS sem, odkar sem opravil vozniški izpit za avto, od leta 2017.

Zakaj ste se včlanili v AMZS?

Včlanil sem se, ker je bil član že moj dedek in ker sta člana tudi oba starša. Ko sem opravil vozniški izpit za avto, smo članstvo nadgradili v družinsko članstvo Premium.

Ste že potrebovali pomoč na cesti?

Pomoči na cesti še nisem potreboval, ampak vedno, ko se odpravim na daljšo pot, preverim, da imam AMZS člansko kartico pri sebi. Le takrat se na pot odpravim brez skrbi.

Katere članske ugodnosti radi izkoristite?

Članskih ugodnosti je ogromno in vseh ne poznam, sem pa enkrat izkoristil članski popust v termah.

Zakaj je po vašem mnenju dobro biti član AMZS?

AMZS članstvo prinaša res veliko ugodnosti in popustov. Poleg tega sem s članstvom Premium tudi celo leto zdravstveno in turistično zavarovan. Če se mi na poti kaj pripeti, mi je AMZS pomoč na cesti na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Kako bi se ocenili kot voznika?

Sem previden voznik. Prevozil sem že veliko kilometrov, saj v družinskem podjetju vozim kombi. Še nikoli nisem dobil kazni za prehitro vožnjo.

Koliko kilometrov na leto prevozite?

Na leto prevozim od 25 do 35 tisoč kilometrov. Največ kilometrov naredim v službi. Poleti, ko je lepo vreme, se popoldne in ob koncih tedna vozim kar z katrco, ker nima velike porabe, pa še udobna je za vožnjo.

Ste ponosni lastnik katrce – kaj vam pomeni?

Res sem ponosen na svojo katrco. Katrco ima tudi moj oče. Moja je modra, njegova pa rjavo-bež barve. Od nekdaj sem si želel ta avto, saj je nekaj posebnega tako po zunanjosti kot notranjosti. Večina jo prepozna po zakrivljeni prestavni ročici.

Kako je katrca prišla v vaše roke?

Katrca je bila last gospoda, ki sem ga poznal že dlje časa. Z očetom sta bila včlanjena v isto gasilsko društvo. Ko je gospod opešal in ni mogel več voziti, sem kupil njegovo katrco. V naši avtomehanični delavnici smo jo popolnoma obnovili, da izgleda in se pelje kot nova. Ko sem na svoj 18. rojstni dan opravil izpitno vožnjo, sem jo registriral. To sta bili najlepši darili za rojstni dan!

Česa si želite, da bi bilo na cestah manj in česa več?

Želim si, da bi bilo na cestah manj nesreč. Sem tudi gasilec in rad pomagam, ampak zadnje čase je na cestah res veliko nezgod. Motijo me udeleženci v prometu, ki so slabo označeni in se jih v temi in slabši vidljivosti ne vidi dobro. Želim si, da bi pešci, kolesarji in skiroisti ter ostali udeleženci v prometu ne le v zimskem času, ampak vedno, ko se stemni, uporabljali odsevne brezrokavnike in kresničke ter poskrbeli za dobro delovanje luči na svojih prevoznih sredstvih.

Kaj pričakujete od AMZS v prihodnje?

Od AMZS pričakujem dobro sodelovanje kot do sedaj.

Kako si predstavljate mobilnost v prihodnosti?

Nove tehnologije bodo spreminjale mobilnost in verjetno bo tudi pri nas nekaj več električnih vozil.

Imate tudi vi zanimivo izkušnjo z AMZS? Delite jo z nami in ostalimi člani AMZS: pišite na naš elektronski naslov clanstvo@amzs.si ali motorevija@amzs.si.

Ključne besede


SrečanjaAMZS članstvovarna mobilnostmobilnostintervjuLovro Kveder

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

49

Priljubljenost članka

49

Shrani

Delite s prijatelji