Z grenkim priokusom v novo leto

Uvodnik

Od leta 2007, ko smo v Sloveniji tolarje zamenjali za evre, so se (primerljivi) avtomobili podražili za tisoče in tisoče evrov ...


Letošnje slovo od starega leta utegne imeti za marsikaterega člana AMZS grenak priokus: v leto 2022 bomo zapeljali z grozečo draginjo za petami. Dražijo se življenjske dobrine, dražijo se energenti - in dražijo se avtomobili, tako rabljeni kot novi.

Uradni podatki (in napovedi) o inflaciji ne sledijo dogajanju na trgu in vsem tistim, ki znamo spremljati dogajanje v svetu, je jasno: stroški naše mobilnosti rastejo - in z gotovostjo lahko zapišemo, da se v prihodnosti ne bodo znižali.  Od leta 2007, ko smo v Sloveniji tolarje zamenjali za evre, so se (primerljivi) avtomobili podražili za tisoče in tisoče evrov: podrobneje ta fenomen opisujemo v članku o podražitvah novih avtomobilov. Res je, avtomobili so postali varnejši, čistejši in udobnejši - a tudi bistveno dražji. Ob tem ni nepomembno dejstvo, da kupci nimamo alternative: poceni novih avtov ni več v prodajnih salonih, zaradi težav z dobavo novih avtomobilov pa rastejo tudi cene rabljenih avtov.

Povprečen avto na slovenskih cestah je danes star malce manj kot 11 let, zaradi opisanega dogajanja na trgu pa je utopično pričakovati, da se bo v prihodnjih letih pomladil. A če lahko najdemo kaj dobrega v slabem, je to zagotovo dejstvo, da ste član družine AMZS, ki bo s svojimi storitvami svojim članom stala ob strani tudi v prihodnjih letih, ko bomo morali bolj paziti na svoje (starejše) avtomobile. Pred kratkim je Avto-moto zveza Slovenije dobila novo vodstvo, ki dobro razume izzive, ki nas čakajo v prihodnjih letih: kliknite in preberite pogovor z novim predsednikom AMZS Andrejem Brglezom.

In ko smo že pri Motoreviji: v uredništvu si domišljamo, da poznamo naše člane oziroma bralce, a kot resen medij moramo vsake toliko časa izprašati svoje bralce o njihovih bralnih navadah, pripombah in željah, zato vas prosimo, da izpolnite anketo o Motoreviji. Vaši odgovori nam bodo pomagali ustvarjati še boljšo Motorevijo v prihodnjih letih.

Srečno in varno v letu 2022, v katerem bo Motorevija praznovala 65-letnico izhajanja, vam želi uredništvo Motorevije!

Ključne besede


Uvodnikpodražitev

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji