Reli Dakar 2014 – 12. etapa

Kot smo že vajeni, je organizator zopet pretiraval z napovedmi o količini sipin na etapi.

Miran Stanovnik, ki je sicer dan zaključil na odličnem 23. mestu, je v cilju povedal: »Verjetno nisem edini, ki nisem zadovoljen s prvim delom današnjega terena. Daleč od pravih sipin, skozi katere potrebuješ tudi nekaj pameti. Ampak vseeno sem dal vse od sebe in v zadnjem delu, kjer smo vendarle imeli nekaj dela z navigacijo, odpeljal brez napak in lepo napredoval.« Na vprašanje, ali bo jutrišnjo finalno etapo odpeljal 'z rezervo', je odgovoril: »To je dirka, ki je prav danes pokazala, da so spremembe možne tako rekoč tik pred ciljem. Ne da se peljati počasi. Seveda ne bom šel z glavo skozi zid, a seveda poizkusil pridobiti še kakšno mesto, če bodo razmere to dopuščale. Moram pa priznati, da smo izjemno utrujeni. Ne le jaz, tudi najbolj vrhunski atleti kot sta Coma in Despres.«

Tretjo etapno zmago letos je privozil Cyril Despres z Yamaho in s tem v skupnem seštevku splezal na četrto mesto. Do stopničk ga loči manj kot štiriminutni zaostanek za moštvenim kolegom Oliverjem Painom, za vodilnim Marcom Como iz tovarniškega moštva KTM pa ima domala neulovljiv zaostanek dveh ur in štirinajstih minut. Po težavah Barrede Borta (danes je s padcem popolnoma uničil motor in z veliko težavo končal na 68. mestu) drugo mesto zaseda Jordi Viladoms (KTM).

Za češnjo na vrhu smetane preostale udeležence relija Dakar 2014 čaka 535 kilometrov dolga pot do cilja v Valparaisu na obali tihega oceana. Hitrostna preizkušnja preko s kaktusi poraslih hribov bo s 157 kilometri dolžine najkrajša od vseh trinajstih.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji