Gajser za uvod 9., Gerčar 19.

Svetovno motokros prvenstvo se je pričelo z dirko v Katarju. V konkurenci najmočnejšega razreda MXGP je nastopil Klemen Gerčar (AMD Brežice), v razredu MX2 pa Tim Gajser (Motocross-SKI Gajser team).

Gerčar se je že na svoji premierni dirki v razredu MXGP takoj vpisal med dobitnike točk. Na obeh preizkušnjah je v cilj pripel kot devetnajsti in tako zbral štiri točke. In to kljub temu, da sta ga pestila poškodba zapestja ter prehlad. Na prvi dirki v Katarju se je pomerilo 25 dirkačev, celoten konec tedna pa je bil pravi motokros spektakel, saj so obe vožnji odpeljali pod žarometi. »Zadovoljen sem z izkupičkom, saj sem takoj prišel do prvih točk, kar mi veliko pomeni, saj sem sezono začel tako, kot sem si zastavil, z osvajanjem točk. Na treningu sem si sicer poškodoval levo zapestje, ko sem pri trojnem skoku poletel predaleč in sem nerodno pristal. Poleg tega ni je precej moči vzel prehlad, ki se mi vleče še od priprav v Italiji, in se nikakor ne morem pozdraviti. A prve štiri točke so odtehtale marsikaj, čeprav vem, da sem sposoben doseči še več, da nisem še pokazal vsega, kar zmorem in znam. Tako bom lahko iz dirke v dirko napredoval in si privozil veliko novih izkušenj, kar je eden glavnih letošnjih ciljev,« je po uspešnem koncu tedna povedal Klemen Gerčar. Klemen in njegova ekipa JTech pa so se takoj po dirki v Katarju že odpravili na Tajsko, kjer jih prihodnjo nedeljo, 9. marca, čaka druga letošnja preizkušnja.

Na poti na Tajsko je tudi Tim Gajser, ki je v katarju obe vožnji razreda MX2 zaključil med prvo deseterico. Po ponesrečenem kvalifikacijskem nastopu, je prvo vožnjo začel zelo dobro, se hitro prebil med prvo deseterico, a sledil je padec in s 13 mesta se je znova podal v lov za tekmeci. Do konca jih je uspel nekaj prehiteti in v cilj je zapeljal kot osmi. Drugo vožnjo je pričel nekoliko bolj zadržano, a vseeno hitro napredoval do osmega mesta. Gledalci so lahko videli številna prehitevanja in menjave pozicij, na koncu pa je v cilj druge vožnje zapeljal kot deseti. Skupno je tako prvo dirko končal kot deveti.

Prvenstvo razredov MXGP in MX2, z obema slovenskima motokrosistoma, se bo nadaljevalo že prihajajoči konec tedna.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji