Gerčar in Gajser na Tajskem s težavami

Na drugi dirki letošnje sezone svetovnega motokros prvenstva na Tajskem, kjer je bilo za dirkače vse prej kot prijetnih 30 stopinj Celzija, sta tako Klemen Gerčar kot tudi Tim Gajser znova osvojila nekaj točk, kljub temu, da sta se oba soočala s tehničnimi težavami.

V razredu MXGP je Gerčar v prvi vožnji je osvojil 18., v drugi pa 19. mesto. »Ta konec tedna mi sreča ni bila najbolj naklonjena. Z enim stavkom: obe vožnji sem moral od starta do cilja odpeljati brez zadnje zavore. V prvi vožnji sem dobro štartal, na kvalifikacijah sem bil devetnajsti, a se mi je že takoj odlepila zavorna ploščica na zadnji zavori in seveda le-ta ni več delovala. Moral sem voziti toliko bolj previdno, a biti vseeno dovolj hiter, tako da sem dobro stisnil zobe in v cilj pripeljal kot osemnajsti. V drugi vožnji pa smole še ni bilo konec. Na njej sem po dveh krogih, odpeljali smo jih sicer 18, začutil, da je ročica za zavoro postala zelo trda, saj se je odlomila tačka na motociklu in blokirala zavoro. Kar verjeti nisem mogel, da se vse to lahko dogaja. In spet sem moral biti bolj kot ne skoncentriran predvsem na to, da sploh pridem do cilja, kar mi je uspelo in sem spet dobil nekaj točk,« je po preizkušnji na Tajskem povedal Klemen. S tem je število točk povečal na devet, ostaja na 21. mestu v skupnem točkovanju, veseli pa predvsem dejstvo, da se je lahko ob takih tehničnih težavah uspel z odlično vožnjo prebiti med dobitnike točk. V obeh vožnjah je bil najhitrejši aktualni prva, Italijan Antonio Cairoli

V razredu MX2 je Gajser prvo vožnjo zaključil na 12. mesti, drugo vožnjo pa je zaradi tehnične okvare moral zaključiti predčasno. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki tudi vodi v skupnem seštevku. Gajser je po dveh dirkah skupno 12.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo 30. marca v Braziliji.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji