Gajser v Braziliji odlično, Gerčar s smolo

V Braziliji je bila tretja letošnja dirka svetovnega motokros prvenstva razredov MX GP in MX2. v slednjem je odlično nastopil mladi Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team), ki je s hondo drugo vožnjo končal na odličnem tretjem mestu. Gajser je že v prvi vožnji želel uvrstitev med najboljšimi, a zaradi napake ni uspel višje kot do 11. mesta. Zato pa se je v že omenjeni drugi vožnji uspel izogniti vsem težavam in premoč priznati le dvema tekmecema. Skupno je dirko v Braziliji Gajser končal kot peti, v skupnem seštevku pa je po treh dirkah na desetem mestu.

Za razliko od Gajserja Gerčarju nastop v Braziliji ne bo ostal v lepem spominu, čeprav je tudi sam v začetku druge vožnja nakazal, da lahko poseže zelo visoko.  Kvalifikacije je Gerčar končal na 17. mestu, kar je bil prvi znak, da počasi lovi pravo formo. A na dirki tega nikakor ni uspel ponoviti. V prvi vožnji je tik pred njim na startu padlo nekaj dirkačev, ki so blokirali stezo, zato je obtičal za njimi, medtem ko mu je glavnina tekmecev že ušla in je v cilj pripeljal kot 23. V drugi vožnji pa je odlično štartal, se v prvem krogu prebil na tretje oziroma četrto mesto, nakar ga je v naslednjem krogu prehitelo nekaj tekmecev. Ko je bil sedmi je eden izmed konkurentov trčil vanj in ga dobesedno pometel z motocikla. Pri padcu si je Klemen poškodoval zapestje, isto, katero je imel poškodovano že na dirki v Katarju, a je stisnil zobe, žal pa je moral zaradi bolečin po dveh dodatnih krogih odnehati v boksih.  »V Braziliji me je smola spremljala na vsakem koraku. Na prvi dirki nisem mogel mimo vseh, ki so padli, na drugi pa sem pokazal, da zmorem in znam, da se hitro učim in se lahko vozim med prvimi desetimi. A potem je eden od tekmecev trčil vame in mi poškodoval zapestje, hotel sem vztrajati, žal pa so bile bolečine prehude. Upam, da ni nič hujšega, da je samo udarec in da bom lahko normalno treniral naprej in se pripravljal na naslednjo dirko, ki bo 13. aprila v Trentinu v Italiji, severno od Verone,« je po dirki povedal Klemen.

Voznike motokrosa konec prihajajočega tedna čaka tudi začetek državnega prvenstva, prva dirka bo v nedeljo na Prilipah pri Brežicah.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji