V nedeljo v Brežicah začetek državnega prvenstva v motokrosu

Marljivi člani AMD Brežice, kluba z eno najdaljših tradicij v motokrosu pri nas, so za uvodno dirko državnega prvenstva v motokrosu vložili ogromno truda, da bo proga pripravljena kot še nikoli doslej. Na njej se bosta prvič letos med seboj pomerila tudi dva svetovna asa Tim Gajser Klemen Gerčar.

Oba sta udeležbo na dirki potrdila, družbo v najmočnejši kategoriji open pa jima bo delal tudi povratnik po poškodbi Toni Mulec! Klemen, aktualni svetovni prvak razreda MX3 bo sicer nastopil nekoliko poškodovan, saj se je pri trku s sotekmovalcem v Braziliji močno udaril v zapestje. Medtem, ko Tim prihaja na prvo dirko z izjemnim rezultatom. V Braziliji je namreč v zadnji vožnji dosegel zgodovinsko tretje mesto v kategoriji MX2, ki je 'valilnica' bodočih prvakov elitnega razreda MXGP kjer letos prvič nastopa prav Klemen Gerčar. Zanimivo bo videti tudi kako se bo na svoji prvi domači dirki v novem razredu znašel prvak razreda MX65 Maks Mausser, ki je na prvih dirkah v Italiji presenetil in zabeležil nekaj izjemnih voženj v italijanskem prvenstvu. Komaj 11. Letni Maks se bo moral spopasti z izkušenim Luko Milecem in prvakom Janom Pancarjem. Zanimivo bodo tudi boji v kategoriji veteranov in razredu MX2 ter 125 kjer smo vedno videli zanimive boje.

Zato se vsem ljubiteljem motokrosa in adrenalina obeta odlična predstava na strminah v Prilipah.
Na 1500 metrov dolgi progi, ki je značilna po svojih strmih vzponih in spustih ter številnih skokih, med katerimi najdaljši ponese celo tja do 30 metrov v daljavo, bo zabrnelo že zjutraj. Po treningih in kvalifikacijah, ki bodo od 8.30 ure dalje, sledi štart prve vožnje ob 11. uri. Najbolj atraktivna vožnja v združeni kategoriji MX open in MX2 bo na sporedu ob 12.25. Po kratkem premoru, bo sledila še serija drugih voženj, ki se bodo končale po 17. uri.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji