Gajser in Gerčar poskrbela za vrhunsko predstavo na Prilipah

Prva aprilska nedelja je postregla z odličnim začetkom letošnjega državnega prvenstva v motokrosu. Številni gledalci so imeli kaj videti, saj sta svetovna asa Tim Gajser in Klemen Gerčar uprizorila vrhunsko motokros predstavo na strminah odlično pripravljene steze v Prilipah. Na koncu je zmaga v prestižnem razredu MX OPEN pripadla Timu Gajserju, drugo mesto je pred navdušenimi navijači osvojil Klemen Gerčar, tretje pa povratnik na domačem prvenstvu Toni Mulec, ki po uspešnih zimskih dirkah na peščenih plažah Francije in Italije nadaljuje sezono v klasičnem motokrosu.

Janko Slopšek, predsednik AMD Brežice: 'V stezo smo vključili veliko delovnih ur, da smo jo pripravili na tem nivoju. Steza je na nekaterim mestih kar precej spremenjena in razširjena, predvsem pa smo poskrbeli tudi za varnost na skokih, ki so seveda eden glavnih atrakcij ne tej stezi, veseli me, da smo bili lahko priča dirkanju na tem nivoju tudi tu pri nas'. Klemen Gerčar, ki je tudi član AMD Brežice je z besedami, da je steza pridobila na širini in s tem postala še bolj podobna tistim na katerih dirka na svetovnem prvenstvu MXGP na najlepši način poplačal trud organizatorjev. AMD Brežice imajo s to stezo tudi visoke dolgoročne cilje, saj bo tu kmalu nastal sodoben motokros park.

Zaradi bližine meje se je tokrat dirke udeležilo tudi kar nekaj hrvaških tekmovalcev, nastopili pa so tudi tekmovalci iz Avstrije in Madžarske. No med tistimi najmlajšimi, v razredu MX50 je zmaga romala na Hrvaško, saj je z dvojno zmago na koncu slavila Mia Ribić. Za domače prvenstvo pa so se razvrstili na prvem mestu Jaka Osek, na drugem Jaka Peklaj in Tadej Škratek.
V kategoriji MX 65 je zmagal Gašper Polajžer pred Galom Zupančičem in Juretom Perparjem. V kategoriji veteranov nad 40 let je zanesljivo in z veliko prednostjo zmagal Bogomir Gajser, sicer oče in trener Tima Gajserja. Drugo in tretje mesto sta si razdelila Alojz Vogrinc in Igor Pancar. Med tistimi veterani, ki so še srečali Abrahama, so prva tri mesta romala na Dolenjsko. Zmagal je Alojzij Fortuna pred Stanetom Pečjakom in Milanom Žvanom.

V razredu do 85 kubičnih centimetrov smo videli odlično formo Luke Mileca, ki podobno kot njegov nogometno uspešni bratranec dosega odlične rezultate tudi na mednarodnih prizoriščih. Z dvema prepričljivima zmagama je zanesljivo osvojil prvo mesto. Pravo presenečenje uvodne dirke pa je pripravil mladi, komaj 11. letni Maks Mausser, ki se je po osvojenem naslovu v MX65 preselil v višji razred in z dvema odličnima vožnjama osvojil drugo mesto. Tretje mesto je šlo v roke hrvaškemu tekmovalcu Nikoli Hranić.
V MX125 smo videli odlično formo Jana Pancarja, ki pa mu je v prvi vožnji, ko je močno vodil odpovedal menjalnik na motociklu. No v drugo mu ni šlo tako dobro in je moral priznati premoč Bubniču in Branislju, ki sta sicer v obeh vožnjah vozila izredno napadalno in tesno skupaj. Na koncu je skupno slavil Miha Bubnič pred Anejem Branisljem, tretje mesto je z zanesljivo vožnjo zasedel Jaka Završen, ki se je tako izkazal kot najboljši novinec v tej kategoriji.

Kategorija MX125, kjer tekmujejo vozniki z 250 kubičnimi štiritaktnimi motorji in 125 kubičnimi dvotaktniki je postregla z ogorčenim bojem za drugo in tretje mesto. Na koncu je na nižjo stopničko stopil Anej Doplihar, z enakim številom točk a boljšim rezultatom v drugi vožnji, je drugo mesto osvojil Luka Kutnar. Z dvojno zmago je odlično pripravljenost nakazal aktualni prvak Aljoša Molnar.
V Brežicah so tako na najlepši možni način odprli domačo dirkalno sezono v motokrosu, ki se bo nadaljevala 1. maja v hrvaškem Zaboku, kjer bo tudi prva od dveh skupnih dirk za Slovensko in Hrvaško državno prvenstvo. Tu v Brežicah pa bo 24. in 25. maja pravi motokros praznik, saj bodo gostili Evropsko prvenstvo MX 65, MX85 in MX OPEN.