Stanovnik zadržal šesto mesto

Tretja etapa relija Puščavski izziv v Abu Dhabiju, ki šteje kot prva dirka svetovnega prvenstva v reliju pod organizacijo zveze FIM, je bila najbolj sipinska do sedaj.

Miran Stanovnik je že tretjič zapored zasedel osmo mesto, v skupnem seštevku pa je še vedno šesti s šestimi minutami prednosti pred prvim zasledovalcem. »Po opravljenem servisu prednjega vzmetenja sem danes lahko vozil hitreje in bolj sproščeno, saj je bil motocikel stabilnejši. Tehnično in fizično najzahtevnejši je bil prvi del etape, ko smo prečkali visoke sipine. Nekateri so zaradi naporov bruhali, potrebno je bilo stalno spremljanje kurza na navigacijski napravi,« tretjo etapo opisuje Stanovnik, ki želi na prihodnjih dveh etapah ohraniti konstantnost in šesto skupno mesto.

Na vrhu sta danes največ spretnosti v boju s puščavo pokazala člana tovarniške ekipe Honda HRC Joan Barreda Bort in Paolo Goncalves, medtem ko sta z zaostankom manj kot dvema minutama tretje in četrto mesto zasedla Sam Sunderland in Marc Coma (KTM).

V skupni razvrstitvi vodi Sunderland, trideset sekund za njim je Coma, nato pa sledijo Goncalves, Barreda, Viladoms in Stanovnik.

Jutrišnja etapa bo dolga 378 kilometrov, posebnost pa bo skupinski štart motoristov. Stanovnik bo štartal v prvi skupini petnajstih najhitrejših.