Puščavski izziv - Stanovnik napredoval na peto mesto

Danes je bila na arabskem polotoku na sporedu četrta in s tem predzadnja etapa relija Abu Dhabi Desert Challenge 2014. Vse kaže na to, da bo Miranu Stanovniku uspelo unovčiti dolgoletne izkušnje, saj s konstantno hitro odpeljanimi etapami pleza navzgor po lestvici skupnih rezultatov. Po današnjem sedmem mestu na 378-kilometrski etapi, pretežno speljani po sipinskem morju južno od oaze Liwa, je v skupnem seštevku s šestega napredoval na peto mesto.

Stanovnik: »Današnja etapa je bila najbolj nora na letošnjem reliju in zagotovo ena najbolj napetih v moji karieri. Po skupinskem štartu petnajstih najhitrejših motoristov sem približno 200 kilometrov uspel držati stik z najhitrejšimi, nato pa sem zaradi izmučenosti in bolečine v rami moral odnehati. Športna ura pravi, da sem v štirih urah porabil skoraj šest tisoč kalorij.«

Z današnjimi 239 kilometri, na katerih so dirkačem merili čas, je najhitreje opravil Hondin dirkač Joan Barreda Bort. Minuto in dvajset sekund za njim je zaostal Marc Coma (KTM), dve minuti in pol pa Paolo Goncalves. Eden izmed favoritov za stopničke in morda celo zmago, Sam Sunderland, je na trdem doskoku s sipine poškodoval motor in odstopil. »To sem pa videl. Po dolgem skoku s sipine je priletel na trd teren in zadel v oster rob. Odtrgalo mu je zadnji blažilnik in izpušni sistem,« je odstop Sunderlanda komentiral Stanovnik. V skupni razvrstitvi si dan pred koncem relija sledijo Coma, Goncalves, Barreda, Viladoms, Stanovnik, Albalooshi in Rodrigues.

Četrtkova zadnja etapa relija bo dolga 359 kilometrov z 244-kilometrsko hitrostno preizkušnjo. Podelitvena slovesnost bo takoj po končani dirki v prestižni marini Yes v Abu Dhabiju.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji