Cross Country – Kragelj deklasiral tekmece v Škednju

Po dolgem zimskem premoru, so vsi že nestrpno čakali prvo dirko letošnjega cross countryja. Prve dirke, ki se je odvila na motokros progi v Škednju pri Slovenskih Konjicah, se je udeležilo 122 tekmovalcev. Organizator AMD Slovenske Konjice je pripravil dobro dirko, za dodatno popestritev pa je poskrbelo vreme in tekmovalci sami.

Že pred začetkom prve dirke dneva, je prisotne čakalo prijetno presenečenje, ko se je na startu štirikolesnikov med dvajsetimi tekmovalci pojavil Miha Špindler, ki je pred leti dominiral v tej kategoriji. Seveda so se ob tej novici mnogim tekmovalcem zatresla kolena. Med gledalci pa so se slišale različne debate in ugibanja, pred vsem za koliko bo Špindler prehitel tekmece.

Kmalu po startu se je izkazalo, da je bil to račun brez krčmarja, saj je bil Igor Fabiani na Suzukiju še kako konkurenčen in pravi užitek je bil gledat dvoboj dveh tako enakovrednih tekmecev. Žal pa je imel Špindler že v četrtem krogu težave s pregrevanjem motorja in zaradi tega tudi odstopil. Tako je imel Fabiani prosto pot do zmage. Drugo mesto v kategoriji Quad Expert, ki šteje za državno prvenstvo je osvojil Tomaž Konečnik, tretje pa Boštjan Arnuš.

Na drugi dirki dneva, je na dveh kolesih nastopilo 71 tekmovalcev. Že tako razburljivo dirko je v drugi polovici popestrilo vreme, saj je dež še dodatno namočil že tako spolzko podlago. Zaradi tega so imeli mnogi tekmovalci težave z vodljivostjo motorjev, posledica česar so bili mnogi padci. Tako se je organizator iz varnostnih razlogov odločil zapreti strme spuste. Še pred koncem dirke je posijalo sonce in razmere na progi so se počasi izboljšale.
Najhitrejši med vsemi je bil veteran Franci Jaklič, ki se je moral kljub Stanovnikovi odsotnosti, za zmago precej potruditi, saj mu je bil drugo uvrščeni Anton Podobnik, pred vsem v prvi polovici dirke, zelo enakovreden tekmec, ne daleč zadaj pa je bil tudi Mitja Votolen.

Vrhunec dneva, je kot običajno bila tretja dirka, kjer je nastopilo najboljših 30 voznikov. Mnogi smo pričakovali razburljiv troboj med lanskim državnim prvakom Sašem Kragljem, našim najboljšim ekstremnim endurašem Mihom Špindlerjem in motokrosistom Jakom Možetom. Žal pa se to ni zgodilo, saj je bil Sašo Kragelj tokrat vsaj za razred boljši od vseh in pustil vse tekmece za seboj za več kot en krog. Tako je Špindlerju in Možetu ostal le še boj za drugo mesto, ki ga je na koncu dobil Jaka Može.

Naslednja dirka bo 24. maja v Orehovi Vasi.