Gajser v Italiji 7., Gerčar 24.

Četrta dirka letošnjega svetovnega motokros prvenstva je bila prva, ki je potekala na evropskem prizorišču in sicer v Italiji, v bližini mesta Arco.

V razredu MX GP je Klemen Gerčar (AMD Brežice) dirko končal z novo osvojeno točko. Sicer se mu je obetal precej večji izkupiček, a so tudi to pot tekmeci poskrbeli, da temu ni bilo tako. »Sobotni rezultati niso bili slabi, motocikel dobro deluje, nastavitve uspešno iščemo, zdaj moram samo še najti pravi ritem na motociklu. V obeh vožnjah v Italiji sem imel kar nekaj težav zaradi tega. Na prvi sem slabo startal, a sem se vmes prerinil naprej, prehitel štiri tekmece, a je ravno takrat tekmec pred menoj padel in z njim tudi jaz. Tako sem moral spet dirko nadaljevati iz ozadja, a sem uspel na koncu priti na 24. mesto. V drugi vožnji pa sem sem že prebil na osemnajsto mesto, a ko so me začeli vodilni prehitevati za en krog, sem videl modre zastave in sem se moral umakniti, ta trenutek pa sta izkoristila dva dirkača, ki sta sicer vozila za menoj, in me prehitela. Zato sem dirko končal kot 20, a sem vsaj osvojil novo točko.«

Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) je ponovil dobro predstavi z zadnje dirke svetovnega prvenstva v Braziliji. Tokrat je odlično nastopil v prvi vožnji, saj sta ga prehitela le Jeffrey Herlings in Arnaud Tonus. Tretje mesto je mlademu Gajserju ponujalo možnost za prvo uvrstitev na zmagovalni oder, a mu je smola v drugem nastopu to preprečila. Padec tekmeca pred njim je pomenil, da je po prvem krogu nazadoval na 22 mesto iz katerega se je do konca uspel prebiti do 11. Skupno sta ti dve uvrstitvi zadostovali za 7. mesto.

Gerčarja in Gajserja že prihodnji konec tedna čaka nov nastop, motokros karavana se seli v Bolgarijo.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji