Okrepljeni Lendavčani klonili proti Čehom

Uvodna spidvejska dirka na naših tleh, ki je bila v Petišovcih pri Lendavi, slovenskim dirkačem ni prinesla pričakovanega uspeha. Okrepljena ekipa Speedway Teama Lendava je premočno izgubila proti voznikom iz Češke, ki so naše fante porazili z rezultatom 48:38.

V prekmurski ekipi je po pričakovanjih najbolje vozil Aleksander Čonda, ki je zbral 19 točk in bil s tem najboljši voznik na dirki.
Ostali naši niso izpolnili pričakovanj, še najslabše sta vozila Lendavčana Ladislav Vida, ki je v prvem nastopu ostal brez motorja, v preostalih petih vožnjah pa zbral vsega tri točke. Še slabši je bil izplen Daliborja Bota, ki je startal štirikrat in privozil le točko. Resda gre za prvo dirko sezone, a oba se bosta morala krepko zamisliti nad tokratnim »dirkanjem.« Gosta iz Ljubljane sta delovala bolje, predvsem Nejc Malešič. Povratnik po poškodbi je sicer potreboval kar tri ničle v svojih uvodnih vožnjah, da je bil ponovno tisti pravi, saj je nato v preostalih nastopih nanizal dve zmagi in eno drugo mesto. Jernej Pečnik pa je vozil po sistemu hladno - toplo, kar je na koncu v sedmih vožnjah zanj pomenilo prav toliko privoženih točk.

Dirko je zaznamoval še padec češkega voznika Zdeneka Holuba, ki so ga po poškodbi gležnja prepeljali v murskosoboško bolnišnico.

Naslednja preizkušnja naših voznikov v tem tekmovanju bo prav revanša proti Čehom. Slovenska postava, ki verjetno ne bo enaka tej, ki se je borila v Lendavi, se bo proti favoritom tega tekmovanja 14. maja merila v Čeških Pardubicah. Zadnja preizkušnja za naše bo proti Slovakom 18. oktobra v Krškem. To bo zadnja dirka tega tekmovanja, po kateri bo znana tudi zmagovalna ekipa letošnje sezone.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji