Gajser in Gerčar tudi v Bolgariji do točk

Tim Gajser (Motocross-SKI Gajser team) in Klemen Gerčar (AMD Brežice) sta preteklo nedeljo uspešno nastopila na peti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu.

V bolgarskem Sevlievu je Gajser po padcu v kvalifikacijah dirko začel iz slabše pozicije in na deloma razmočeni progi v prvi vožnjo dosegel šesto, v drugi pa osmo mesto. Z novimi 28 točkami je osvojil skupno osmo mesto na dirki, v skupnem seštevku prvenstva pa je prav tako osmi.

Gerčar je bil predvsem zadovoljen z doseženim 16. mestom v drugi vožnji, kar je njegov najboljši letošnji dosežek. imel je možnosti da bi posegel še višje, a v blatnih razmerah je imel težave z umazanimi očali in zaradi slabšega pogleda je napravil nekaj manjših napak. Kljub temu je bil z doseženim v tej vožnji zelo zadovoljen. Še več težav je imel v prvi vožnji, saj ga je v telo zadel večji kamen, tako da je potreboval kar nekaj krogov, da je lahko ponovno dirkal na vso moč. V cilj je pripeljal na 20. mestu.

Naslednja dirka MXP bo na sporedu 4. maja na Nizozemskem v Valkenswaardu.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji