Jan Pancar sedmi v Italiji

V Paroldu (Italija), je bila druga dirke evropskega mladinskega prvenstva v motokrosu za razrede EMX 65 in EMX 85. Od slovenskih voznikov je nastopil le Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in v razredu EMX 85 dirko končal na skupnem 7 mestu. Dirke se je udeležilo 39 voznikov.

Po obilici dežja v petek je bil prvi njegov prosti trening v nedeljo in dosegel je drugi  čas kroga. Na kvalifikacijskem treningu je ravno tako kazalo odlično, imel je tretji čas kroga, a v zadnjem krogu ga je prehitelo 6 konkurentov in kvalifikacije je zaključil na devetem mestu, z zaostankom 0,7 s za tretjim mestom.

V prvi vožnji je solidno štartal, a že v drugem ovinku ga je sotekmovalec izrinil iz proge v zaščitno mrežo, tako da je prvi krog zaključil na 21. mestu. Z veliko borbenostjo je prvo vožnjo zaključil na 10. mestu. V drugi vožnji je štartal bolje in prvi krog končal na 9. mestu, nato prehiteval in napredoval že do 6 mesta, nakar je v ostrem ovinku, kje rje bilo polno linij padel sotekmovalec in krmilo zataknil v Janovo zadnje kolo in sledil je padec. Hitro se je pobral in nadaljeval tekmo iz 11. mesta. Ponovno je prehiteval sotekmovalce, a časa ni bilo več kot za končno 7. mesto.

Prva dirka evropskega mladinskega prvenstva je bila sicer že teden dni prej v Franciji, a so se Pancar ter Gašper Polajžer in Matevž Robek domov vrnili brez osvojenih točk, saj je bila dirka v razredu EMX 85 prekinjena v prvi vožnji zaradi prevelikega blata, razred EMX 65 pa potem sploh ni nastopil.

Naslednjo dirko tega prvenstva bo 25. maja gostila proga Prilipe pri Brežicah.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji