Cestno hitrostni dirkači so nastopili v Adrii

Na dirkališču Adria raceway blizu Benetk se je pričelo državno prvenstvo in prvenstvo Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu, dirkači pa so odpeljali po dve dirki, eno v soboto in drugo v nedeljo.

V soboto je voznikom ponagajalo tudi vreme, saj je pred dirko razreda superstock 1000 pričelo deževati. V dežju je zelo dobro nastopil Marko Jerman (MD Depala vas) in zmagal, medtem ko je Matej Kraljič (MD Depala vas) odstopil. V razredu superbike je bil Berto Camlek (Bertec racing) tretji.

V prvenstvu Alpe Adria so nastopili tudi vozniki starodobnega motociklizma in Beno Štern (AMD Kranj) je zmagal v razredu Classic special, Darko Škibin (MK Leteči Kranjci) je bil drugi v razredu Oldtimer 250. V tem razredu je bil četrti Milan Špendal (AMD Kranj), za še eno zmagoslavje pa je poskrbel Boštjan Košnik (AMD Kranj) v kategoriji Oldtimer 500.

Nedeljske dirke so minile v lepšem vremenu. Jerman je po napačni izbiri gume to dirko končal kot drugi, Kraljič pa kot osmi v razredu Superstock 1000, medtem ko je bil Camlek v superbike razredu peti. Slovenski vozniki v starodobnem motociklizmu so ponovili uvrstitve, izjema je le Špendal, ki zaradi tehnične okvare ni nastopil.

Državno prvenstvo in prvenstvo Alpe Adria se bo, z izjemo starodobnega motociklizma, nadaljevalo 24 in 25 maja na Panoniaringu.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji