Za uvod DP zmaga Žagarja in huda poškodba Kukovice

Stadion Ilirije v Zgornji Šiški je gostil prvo preizkušnjo skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške v spidveju. Po pričakovanjih je brez izgubljene točke dirko dobil Matej Žagar (AMTK Ljubljana), ki je tako na najboljši način začel pohod k trinajstemu zaporednemu naslovu državnega prvaka. V finalu so se za njim uvrstili Aleksander Čonda (ST Lendava), Matic Voldrih (AMTK Ljubljana) in nekoliko presenetljiv finalist Denis Štojs (AMD Krško). Kot najboljši mladinec je svoj pokal prejel tudi Žiga Kovačič iz AMD Krško, ki bo čez dober teden dopolnil 16 let.

Dirko z veliko prehitevanji pa si bomo žal še najbolj zapomnili po hudem padcu Hrvata Renata Cvetka, kateremu se ni mogel izogniti Krčan Samo Kukovica, čemur je sledil njegov polet v ogrado in po prvih informacijah huda poškodba glave. Samo naj ne bi imel nič zlomljenega, iz UKC Ljubljana pa še ni drugih informacij o nadaljnjem poteku njegovega zdravljenja.

Že v prvi vožnji so hitreje zadihali navijači Čonde, ki je na startu potegnil bolje od Žagarja in skoraj cel krog vodil pred glavnim favoritom dirke. Podobno je Žagarju že v naslednji vožnji ušel še njegov klubski kolega Maks Gregorič, ki pa se je moral od vodstva posloviti že po dobri polovici prvega kroga.

Kakih 1000 gledalcev je še najbolj uživalo v 18. vožnji, kjer sta se med seboj pomerila domačina Voldrih in Gregorič. Slednji je povedel in se že peljal letošnji prvi finalni vožnji naproti, ko ga je po hudem boju premagal Voldrih in s tem zapečatil Gregoričevo peto mesto, sam pa z le eno izgubljeno točko suvereno privozil v finale. Tam je Žagar z lahkoto že takoj na startu opravil vse potrebno, za njim pa so se zvrstili Čonda, Voldrih in Štojs.

»Še vedno moji motorji ne delujejo kot bi si želel, kar me spremlja že ves začetek letošnje sezone, to pa se pozna tudi pri mojih startih,« je po dirki povedal sicer zadovoljen Žagar: »Zmagi se seveda ne gleda v zobe in sem vesel tudi te, kljub temu pa moram zdaj že takoj gledati naprej in urediti svoj motorni park, da bo konkurenčen tako na svetovnem prvenstvu, kot v profesionalnih ligah.«
Naslednja dirka DP posameznikov, bo 24. maja v Petišovcih pri Lendavi.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji