Pavlic ugnal Žagarja v Lendavi

Druga dirka državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške je v Petišovcih pri Lendavi postregla s prvo zmago Hrvata Jurice Pavlica.

Najboljši voznik naše južne sosede, ki ni nastopil na uvodni dirki DP v Ljubljani, je v finalu po boljšem startu premagal našega državnega prvaka Mateja Žagarja. Zmagovalec ljubljanske dirke ga je sicer skozi vse 4 kroge lovil in vozil tik ob njemu, a premagati mu ga ni uspelo. Tretje mesto si je še drugič zapored privozil Žagarjev klubski kolega iz AMTK Ljubljana, Matic Voldrih, brez stopničk pa je še prav tako v drugo ostal Krčan Denis Štojs.

Dirka se je pričela s padcem Nejca Malešiča (AMTK Ljubljana), ki je utrpel zlom ključnice, poškodbo, zaradi katere je zgolj kot gledalec na dirki prisostvoval najboljši član ST Lendava Aleksander Čonda, sicer drugi iz uvodne dirke pred dvema tednoma.

Po glavnem delu dirke je brez izgubljene točke dirko dominiral Žagar, le točko za njim je bil Pavlic, Voldrih in Štojs pa sta zbrala po 9 točk. Ponovno pa je s petim mestom razočaral Ljubljančan Maks Gregorič, ki je sicer vozil dobro, a brez zmag v posamičnih vožnjah se pač ne da pripeljati v končno finale.

Po koledarju bo tretja dirka državnega prvenstva 19. junija v hrvaškem Donjem Kraljevcu, termin odpadle dirke iz Krškega pa zaenkrat še ni znan.¸

Tudi tokrat je bil najboljši voznik v mladinski konkurenci 16 letni Krčan Žiga Kovačič.

Tekst: Borut Cvetko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji