Jerneju Irtu evropska zmaga na Prilipah

AMD Brežice so organizirale tretjo letošnjo dirko evropskega prvenstva v motokrosu za razred open in za mladinska razreda 65 in 85.

V članskem razredu open je vlogo tihega favorita izpolnil 24 letni Jernej Irt. Član AMD Sitar racing teama je v obeh vožnjah v cilj zapeljal kot zmagovalec, manjša pa je bila prednost pred tekmeci v prvi vožnji. Le to je sicer kot vodilni odpeljal od začetka do konca, a časa za taktiziranje ni bilo, saj je Rus Rogozin na koncu zaostal manj kot štiri sekunde. kot tretji je v cilj prve vožnje zapeljal Čeh Bartoš, na četrtem mestu pa je to vožnjo, kot drugi najboljši slovenski voznik, zaključil Aljoša Molnar (TRK Tajfun šport). Tik na rob deseterice sta se uvrstila še Toni mulec (MK Slovenj Gradec) na devetem in Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice) na desetem mestu. Nastopila sta tudi Anej Doplihar (MK Fortuna Parlow Ravnjak), bil je 12 in Ian Oskar Katanec (AMD Roton), bil je 15.
V drugi vožnji je bil Irt po štartu nekaj časa še na tretjem mestu, a kmalu vajeti postavil na svoje mesto in prevzel vodstvo in prednost do konca povišal na skoraj 15 sekund. V tej vožnji se je na drugo mesto uvrstil Ukrajinec Burenko, tretji pa je bil Bartoš. Precej bolje je to vožnjo odpeljal Mulec in v cilj zapeljal na šestem mestu, pred Molnarjem je imel dobro sekundo prednosti. Še nekaj manj kot dve sekundi je za njima zaostal Urbas na osmem mestu. Doplihar je tudi to vožnjo končal kot 12 in Katanec kot 15.
V skupnem seštevku dirke je z maksimalnim seštevkom slavil Irt, drugi je bil Rogozin in tretji Bartoš. Molnar je osvojil skupno 5. mesto, Mulec je bil sedmi, med deseterico pa je bil uvrščen še Urbas na 9. mestu. Irt je s to zmago prevzel tudi tretje mesto v skupnem seštevku prvenstva, v katerem bo še ena dirka ponovno v Sloveniji in sicer 6. julija na Radizelu.

Tudi v razredu 85 se je na zmagovalni oder uvrstil slovenski voznik in sicer Jan Pancar. Pancar, ki sicer nastopa za AMD Šentvid pri Stični, domuje pa blizu proge na Prilipah je obe vožnji končal med prvo trojico, v prvi je bil drugi, v drugi pa mesto slabši in na koncu osvojil skupno drugo mesto. Obakrat je slavil Francoz Brian Strubhart Moreau in tako zmagal s popolnim izkupičkom točk. Obema je delo precej olajšal Luka Milec, kateremu je v prvi vožnji takoj na začetku odpovedala tehnika in kljub odličnemu drugemu mestu v drugi vožnji, višje kot do skupnega sedmega mesta član AMD Slovenske Konjice ni mogel. V skupni razvrstitvi prvenstva je Pancar po dveh odpeljanih dirkah, prva v Franciji je bila zaradi slabega vremena odpovedana, na drugem mestu, a razlika med prvo četverico znaša le štiri točke. Matevž Robek (MK Fire group) je dirko na Prilipah končal na 17 mestu (16 v prvi vožnji, 17 v drugi), Staša Braniselj (MSK Notranjska) pa je bila 17 (17,18).

V razredu 65 je obe vožnji zmagal Španec Congost, drugi je bil njegov rojak Tomas, skupno tretji pa je dirko zaključil Francoz Miot. Slovenski predstavniki so se uvrstili na 8. mesto Gašper Polajžer (MK Fire group, 5,12), deveti je bil Gal Hauptman (MK ZAI, 9,9), deseti Gal Zupančič (MK Fire group, 8,11) in 16 Jure Perpar (MK Fire group), ki po 12 mestu v prvi vožnji, v drugi ni nastopil.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji