Tim Gajser tretji v Angliji!

Po uspehu Mateja Žagarja pretekli teden na svetovnem prvenstvu v speedwayu, je ta vikend za veselje poskrbel motokrosist Tim Gajser.

Osma dirka svetovnega motokros prvenstva razredov MXGP in MX 2 je bila v angleškem Matterley Bassinu in za vedno bo ostala v lepem spominu vsem slovenskim ljubiteljem motošporta, še posebej motokrosa. 17 letni Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) je namreč poskrbel za prvo slovensko uvrstitev na zmagovalni oder v razredu MX2.

Že na predhodnih dirkah je Gajser nakazal, da ni daleč čas, ko se bo povzpel na zmagovalne stopničke. Predvsem drugo mesto v drugi vožnji na dirki v Španiji je bil lep razlog za optimizem. V prvi vožnji je prvi krog zaključil na sedmem mestu, a uspel kmalu prehiteti nekaj tekmecev in po sedmih krogih je bil že četrti. Na tej poziciji je tudi zaključil prvo vožnjo, pri čemer velja dodati, da je za drugim mestom zaostal manj kot štiri sekunde. Vsekakor pa je bila to lepa popotnica za drugi nastop. Tudi druga vožnja se je pričela podobno in Gajser se je v prvi polovici te vožnje menjaval na petem in šestem mestu. V 11 krogu pa je uspel prehiteti dva tekmeca in se prebiti na tretje mesto. Tega je uspešno branil vse do 17 kroga, ko je prečkal cilj. Seštevek točk je pokazal, da imajo kar trije vozniki enako številko točk, poleg Gajserja še Švicar Arnaud in Francoz Tixier. Slednji je dirko končal na nehvaležnem četrtem mestu, Gajser je bil tretji, Arnaud pa drugi. S popolnim izkupičkom točk je novo zmago osvojil Nizozemec Jeffrey Herlings. Slednji tudi vodi v skupnem seštevku, v katerem je Gajser pridobil eno mesto je in sedaj šesti.

V razredu MXGP je znova nastopil Klemen Gerčar (AMD Brežice) ki je dirko končal z eno točko na 22. mestu. Prvo vožjno je končal brez osvojene točke na 22. mestu, v drugi pa se je uvrstil prav na 20. mesto, ki še prinaša eno točko. V skupni razvrstitvi je Gerčar na 24. mestu.

Tekst: AMZS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji