Gajser in Gerčar navdušila v Semiču

Povsem poletne temperature so krojile tretjo dirko za državno prvenstvo v motokrosu. Strokovna komisija se je zaradi hitrega sušenja steze odločila, da zaradi varnosti dodatno namočijo stezo, kar se je izkazalo kot edina pravilna odločitev, saj poleg nekaj padcev, ki so sicer sestavni del tega športa ni bilo nobene resne poškodbe. Z dvojno zmago je pokazal odlično formo Tim Gajser, ki je še tretjič letos slavil na dirki za državno prvenstvo.

Tim, ki sicer uspešno končuje letnik na srednji ekonomski šoli v Slovenski Bistrici in je te dni tudi zaradi tega precej obremenjen se je z odločnim štartom v obeh vožnjah pognal v vodstvo, ki ga nato ni izpustil do konca. Gledalci in tekmeci so imeli kaj videti, saj je komaj 17. letni Tim eden najboljših dirkačev na svetu ta hip. Na številnih skokih ni njegov motocikel niti enkrat samkrat letel naravnost ampak vedno počez, s čemer si je nižal krivuljo leta in seveda požel huronske ovacije navdušene publike. 'Dirka je bila super, bilo je tudi zelo vroče, kar je zame odličen trening, saj imam tu kot glavnega konkurenta Klemena Gerčarja, ki je prav tako zelo hiter in konkurenčen, pa tudi z ostalimi se je predvsem na štartu treba kar odločno boriti za svoje mesto. Že v ponedeljek zvečer ali v torek zjutraj z očetom kreneva proti Italiji kjer me čakajo testiranja nove evolucije dirkalne Honde, ki jo pripravljajo pri HRC-ju, saj je pred nami naslednji vikend že nova dirka v Italijanski Maggiori', je svoje misli po dirki strnil vedno odprt in prijazen Tim.

Dirke v Italiji se veseli tudi Klemen Gerčar, ki je priznal, da je trenutno Tim pač zanj enostavno premočan: 'Malce mi je ponagajala tehnična okvara na motorju, ampak sicer sem z dirko zadovoljen, saj sem imel dober občutek. Maggiora je steza, kjer sem lani dosegel 16. mesto in upam da lahko letos rezultat še izboljšam.'

V ozadju dvoboja naših dveh najhitrejših je potekal zanimiv obračun za tretje mesto: N akoncu ga je dobil Theo Urbas, ki je uspel odpeljati dve solidni dirki, Toni Mulec, ki je tudi na trdih podlagah vedno bolj sproščen in atraktiven ter seveda hiter pa je tokrat doživel nekaj smole v obeh vožnjah. In obakrat lovil vodilne iz ozadja, kar je pomenilo atraktivno in brezkompromisno vožnjo. Publika je uživala!

Razred MX2 je zanesljivo dobil aktualni prvak Aljoša Molnar, njegov najbližji tekmec Luka Kutnar pa je zabeležil le drugo mesto v drugi vožnji, kar je bilo premalo za skupni uspeh, saj je v prvi odstopil z zlomljeno prestavno ročico. Na dirki je nastopil tudi hrvaški dirkač Luka Križnik, ki je na koncu končal na drugem mestu a ni dobil točk, saj se točkuje le domače tekmovalce. Drugo in tretje mesto sta tako zasedla Anej Doplihar in Jan Petrič.

V razredu 125 kubičnih dvotaktnikov je svoj primat ponovno potrdil Jan Pancar, ki iz dirke v dirko pridobiva na hitrosti in odlično napreduje. Drugo in tretje mesto sta si priborila Miha Bubnič in Anej Branisel, ki uspešno okreva po poškodbi mezinca, ki jo je staknil na pokalni dirki pri Slovenskih Konjicah.

Maks Mausser je v razredu do 85 kubičnih centimetrov ob odsotnosti poškodovanega Luke Mileca na odlični poti, da po lanskoletnem naslovu v razredu MX65 kot novinec zabeleži prvi naslov v močnejši kategoriji. A vseeno bo moral paziti na Matevža Robeka in Stašo Braniselj, ki sta končala na drugem in četrtem mestu (Staša je v prvi vožnjo odstopila zaradi zlomljenega pesta v zadnjem kolesu). Tretje mesto si je tako priboril Luka Perkovič.

Pri veteranih ni bilo presenečenj. Med mlajšimi je slavil Bogomir Gajser pred Igorjem Pancarjem in Andrejem Rusom. Prva tri mesta med starejšimi veterani so si razdelili Alojz Fortuna, Stane Pečjak in Franko Erzetič.

Pri najmlajših je v razredu MX65 z dvojno zmago odnesel nov šopek točk Gašper Polajžer, drugo mesto je osvojil Gal Hauptman in tretje Gal Zupančič.

Med najmlajšimi, ki dirkajo s 50 kubičnimi motorji je slavila Mia Ribić pred Jako Peklajem in Jako Osekom.

Naslednja dirka, kjer bomo lahko uživali v izjemnih predstavah naših najboljših dirkačev na čelu z Gajserjem in Gerčarjem bo na dan državnosti 25. junija na stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah.