Gajser in Gerčar tudi v Maggiori do točk

V Maggiori (Italija) se je nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu, na dirki pa sta se na nove visoke uvrstitve potegovala Tim Gajser (Motocross-SKI Gajser team) in Klemen Gerčar (AMD Brežice).

Gajser, ki je podaljšal pogodbo z Hondo še za dve leti, je dirko razreda MX2 končal na skupnem petem mestu in s tem potrdil odlično formo. Po 12 mestu iz kvalifikacijske dirke, je Gajser nastop v prvi vožnji končal tik za najboljšo trojico, bil je četrti, v drugi vožnji pa je skozi cilj zapeljal na petem mestu. Z novimi 34 točkami je zdržal šesto mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, v katerem vodi Nizozemec Jeffrey Herlings.

V obeh vožnjah se je med dobitnike točk tokrat uvrstil tudi Gerčar. V prvi vožnji je bil po slabšem štartu dvajseti, drugo, v kateri je bil nekaj časa tudi na 15 mestu, pa je končal na 18 mestu. V skupnem seštevku prvenstva je po 10 od 18 dirk na 26. mestu.

Prvenstvo se bo nadaljevalo že konec tedna z dirko v Nemčiji.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji