Zaradi vetra na Grobniku le ena dirka

Državno prvenstvo Slovenije in prvenstvo Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu, se je nadaljevalo z dirko na Grobniku. Čeprav je bil predviden dvodnevni spored, pa so bile nedeljske dirke zaradi močnega vetra odpovedane.

Prvi tekmovalni dan je Marko Jerman, član MD Depala vas, postavil nov najboljši osebni čas na Grobniku in sicer 1:28:747, kar je tudi hitreje od absolutnega rekorda proge, katerega lastnik je prav tako Marko. A ker je bil nov čas dosežen  na kvalifikacijah in ne v dirki, ostaja uradno  rekord šroge še vedno 1:28,867. Jerman je bil najhitrejši tudi na dirki in zmagal v razredu superstock 1000. V konkurenci državnega prvenstva je v tej kategoriji drugo mesto osvojil Markov starejši brat Igor, skupno je bil na dirki peti, tik za njim pa je ciljno črto prečkal še en član MD Depala vas, Matej Kraljič. V skupni razvrstitvi prvenstva je M. Jerman napredoval na drugo mesto, med 34 dobitniki točk.

V razredu superbike je skupno tretje mesto na dirki osvojil Berto Camlek (Bertec racing), ki je tudi zmagal za slovensko prvenstvo. Med favoriti za visoko uvrstitev je bil tudi Janez Prosenik (AMD Trebnje), a je zaradi tehnične napake odstopil.

Na zmagovalni oder sta se uvrstila še dva slovenska voznika, Luka Dečko (Bertec racing) je bil tretji v razredu Superstock 600, Gregor Likar pa je svoj prvi nastop v razredu 125 GP kronal z drugim mestom.

Nastopili so tudi vozniki prvenstva Alpe Adria za starodobni motociklizem. Na zmagovalni oder se je uvrstil Albin Štern (AMD Kranj), ki je bil neulovljiv v konkurenci classic special, v katerem tudi vodi. 

Kljub majhnemu številu slovenskih voznikov, pa Slovenija v razvrstitvi narodov zaseda visoko šesto mesto med enajstimi državami.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji