Gajser z drugim mestom postavil nov mejnik

Svetovno prvenstvo v motokrosu se je nadaljevalo z dirko v Nemškem Teuchenthalu. Na prizorišču lanskega svetovnega pokala narodov je Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team) postavil nov mejnik za slovenski motokros, saj je v razredu MX2 osvojil drugo mesto.

Gajser je že na kvalifikacijah zaostal le za aktualnim prvakom in vodilnim v skupnem seštevku, Nizozemcem Jeffreyem Herlingsom in nato je tudi obe vožnji zaključil na drugem mestu. Po tretjem mestu doseženem v Angliji, je sedaj Gajser mejo postavil še za mesto višje in se na najboljši način zahvalil Hondi za zaupanje, ko je podaljšala pogodbo z njim še za dve leti. V skupnem seštevku Gajser ostaja na šestem mestu, do konca sezone pa je še šest dirk.

Dirka v Nemčiji pa je pomenila manjšo prelomnico tudi za Klemna Gerčarja (AMD Brežice) v razredu MX GP. Gerčar je namreč zamenjal ekipo, iz italijanske ekipe JTech je po dogovoru vseh vpletenih prestopil v Belgijsko ekipo 24MX Honda racing. Na enajsti dirki sezone je Gerčar odnesel eno točko za 20 mesto v prvi vožnji, v drugo pa je po padcu odstopil V skupnem seštevku je Gerčar eno mesto izgubil in je trenutno 27.

Naslednja dirka je na sporedu 6. julija v Uddevalli na Švedskem.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji